Advocaatcake

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2012
  • Advocaatcake

    Advocaatcake

    Advocaatcake

Deel dit recept

Ingrediënten
1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 100 gram suiker, 100 gram zachte boter, 6 blaadjes gelatine, 3 dl advocaat, 1/4 liter slagroom, ruim 1 pak lange vingers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

• Advocaatcake van Hennie Bakker

1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 100 gram suiker, 100 gram zachte boter, 6 blaadjes gelatine, 3 dl advocaat, 1/4 liter slagroom, ruim 1 pak lange vingers

De gelatine in koud water ca. 20 minuten laten weken. Boter, suiker, vanillesuiker tot room kloppen. Eieren scheiden, dooiers 1 voor 1 door de boter kloppen. Advocaat door botermengsel kloppen. Gelatine uitknijpen, oplossen in een klein beetje heet water, af laten koelen, niet stijf laten worden. Slagroom en eiwit in twee aparte kommen stijfkloppen. Gelatine door advocaatmengsel kloppen, voorzichtig slagroom en als laatste eiwit erdoorheen. Cakevorm met folie bekleden, lange vingers naast elkaar in de vorm, dan advocaatmengsel, lange vingers, advocaatmengsel, eindigen met lange vingers. Ca. 4 uur in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten