Tarte Tartin
- Frans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-12-2012
Deze taart is eigenlijk toevallig ontdekt in een frans klooster maar ontzettend makkelijk en lekker en lukt altijd
Je kan hem een dag van te voren maken en koud wegzetten.
Maar warm is hij natuurlijk ook lekker.
Ingrediënten 8 personen
60 gr boter160 gr witte basterdsuiker
2 eetlepels water
4 zure appels (geschild zonder klokhuis in vieren)375 gr bladerdeeg (diepvries)
Een platte vlaaivorm
Benodigdheden
Vlaai vormoven
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200*C.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Schil de appels en snijd in vieren
Bereidingswijze
Smelt de boter in de koekenpan op galfhoog vuur
Voeg de suiker en het water toe en kook al roerende 2 minuten tot de suiker is opgelost.
Kook nog 5 minuten door tot een goudgele siroop ontstaat.
Voeg de appels toe en bak 5 minuten.
Schil de appels in een rond patroon met de klokhuiskant naar boven.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
Snijd een cirkel uit die een 4 cm grotere diameter heeft dan je pan.
Leg de deegcirkerl over de appels en vouw de randjes naar beneden (stop de appels in)
Bak 20-25 minuten in de oven tot het deeg gerezen en goudbruin is.
Keer de taart om op een bord(kijk uit voor de hete karamel)
Serveer de punten met slagroom en evt. een bolletje ijs
Bron
Donna Hay Modern Classics
Serveertip
Serveer de punten met slagroom en evt. een bolletje ijs
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties