Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Hamburger , American

Hamburger , American

Door: rijns159

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2012

Ingrediënten 4 personen


- Gehakt 1 kg (1/2om1/2 of rund)
- Mosterd (Dijon) 20 grm
- Worcestersaus 13 grm
- **Tomatenketchup , curry of BBQ saus 75 grm (eigen keus)
- Rode ui 100 grm
- Knoflook 15 grm
- 3 Eidooiers (1/2 om 1/2 gehakt) of 4 eidooiers (rundergehakt)
- Paneermeel 50 grm
- Peper en zout naar smaak

**favoriet



Ontstaan eerste hamburger:
Het ontstaan van de hamburger begint bij de veroveringstochten van Genghis Khan. Zijn strijders te paard hadden een behoefte aan snel te paard kunnen eten opgelost door een stuk rauw fijngesneden rundvlees onder het zadel te leggen tijdens het rijden. Door de bewegingen van het paard en de druk van de ruiter werd dit vlees mals gewreven, waarna het ook tijdens de rit rauw gegeten werd. Vanuit hier zou het uiteindelijk de kleinzoon van Genghis Khan, Kublai Khan zijn, die het "gerecht" naar Rusland exporteerde door de verovering van Moskou. De Russen namen dit gerecht over en verfijnden het door er eieren en uien door heen te mengen, wat het een rijkere smaak gaf.

Ontstaan moderne hamburger
De moderne Amerikaanse hamburger zou echter nog niet ontstaan tot tussen 1885 en 1904: ergens in deze periode moet de eerste echte hamburger ontstaan zijn. Wie deze eerste hamburger geserveerd heeft is nog steeds punt van discussie in de geschiedenis.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Ui Snipperen.
- Knoflook persen.

Bereidingswijze

- Alle ingrediënten (behalve P/z) in een kom doen en alles goed door mengen.
- P/Z erbij naar smaak.
- Verdelen in 8 gelijke porties (+/- 165 grm) en dan vormen tot een hamburger.
- De burgers grillen , bakken of BBQ-en.

Serveertip

- Recept voor 8 x 165 grm (rauwe)hamburgers.
- De burgers een paar uur in de koelkast leggen voor het bakken , geeft een beter resultaat.
- Lekker op een broodje met sla , tomaat , cheddarkaas , saus en gebakken uien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijns159
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top