Ei-groente taartje

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2012
  • Ei-groente taartje

    Ei-groente taartje

    Ei-groente taartje

De zon in een schaaltje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

    1 bloemkool (klein)
    4 eieren
    50 g roquefort
    (je kan eender welke kaas gebruiken die je wil, als hij maar goed smelt! Dus liefst geen light-kazen of oude kazen, die smelten moeilijker)
    olie (of boter)
    nootmuskaat
    peper
    zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 vuurvaste schaaltjes; pan; vergiet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Bereidingswijze


    Verdeel de bloemkool in roosjes.

    Blancheer ze beetgaar in gezouten water.
    (blancheren is: synoniem voor in kokend water dompelen; Heel kort, dus hooguit enkele seconden!)


    Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

    Verdeel ze over vuurvaste schaaltjes die u goed met boter of olie hebt ingevet.

    Kruid met een beetje peper en nootmuskaat.

    Verkruimel de kaas en verdeel hem over de bloemkool.

    Breek in elk schaaltje voorzichtig een ei, zodat de dooier heel blijft.

    Zet 7 tot 10 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven, of tot het eiwit mooi gestold is.

Bron

libelle.be

Serveertip

Lekker met stokbrood of ciabatta

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 16-12-2012

Heel apart! Dit ga ik een keer proberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten