Sauerbraten

  • 60-120 min.

Dit heerlijke recept heb ik gekregen van een vriend die in Bremerhaven woont.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 heel groot stuk draadjesvlees
3 uien
2 grote penen
1 laurierblad
1 citroen
1 appel
5 hele peperkorrels
3 takjes verse peterselie
speculaaskruiden
rozijnen
balsamico azijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd van de citroen 1 schijfje af. Schil en snijd de ui grof. Was, rasp en snijd de peen grof. Haal het klokhuis uit de appel en snijd hem grof. Hak de peterselie grof. Maak het vlees goed schoon en verwijder de vliezen. Doe het vlees, ui, peen, peterselie, laurier, peperkorrels en citroen in een grote schaal. Vul het aan met azijn en water tot het vlees onder staat. Het vlees 3-5 dagen laten marineren in de koelkast en elke dag omdraaien.

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor. Haal het vlees uit de marinade en braad het even aan in een braadpan tot alles mooi dichtgeschroeid is. Leg het vlees in een ovenschaal en giet de marinade erover. Voeg de speculaaskruiden, rozijnen en appel toe. Voeg eventueel nog wat grof gesneden ui en peen erbij. Het vlees in de oven en halverwege omdraaien zodat beide kanten mooi bruin worden.

Bron

Vriend in Bremerhaven

Serveertip

Serveren met zuurkool en aardappelpuree.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

richard43 avatar
richard43

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten