1. Home
  2. Recepten
  3. Sauerbraten

Sauerbraten

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-12-2012

Ingrediënten


1 heel groot stuk draadjesvlees
3 uien
2 grote penen
1 laurierblad
1 citroen
1 appel
5 hele peperkorrels
3 takjes verse peterselie
speculaaskruiden
rozijnen
balsamico azijn



Dit heerlijke recept heb ik gekregen van een vriend die in Bremerhaven woont.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd van de citroen 1 schijfje af. Schil en snijd de ui grof. Was, rasp en snijd de peen grof. Haal het klokhuis uit de appel en snijd hem grof. Hak de peterselie grof. Maak het vlees goed schoon en verwijder de vliezen. Doe het vlees, ui, peen, peterselie, laurier, peperkorrels en citroen in een grote schaal. Vul het aan met azijn en water tot het vlees onder staat. Het vlees 3-5 dagen laten marineren in de koelkast en elke dag omdraaien.

Bereidingswijze

Verwarm een oven voor. Haal het vlees uit de marinade en braad het even aan in een braadpan tot alles mooi dichtgeschroeid is. Leg het vlees in een ovenschaal en giet de marinade erover. Voeg de speculaaskruiden, rozijnen en appel toe. Voeg eventueel nog wat grof gesneden ui en peen erbij. Het vlees in de oven en halverwege omdraaien zodat beide kanten mooi bruin worden.

Serveertip

Serveren met zuurkool en aardappelpuree.

Bron

Vriend in Bremerhaven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van richard43


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van richard43
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top