Chinese garnalen met lente-ui

  • Chinees,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-12-2012
  • Chinese garnalen met lente-ui

    Chinese garnalen met lente-ui

    Chinese garnalen met lente-ui

  • Chinese garnalen met lente-ui

    Chinese garnalen met lente-ui

    Chinese garnalen met lente-ui

  • Chinese garnalen met lente-ui

    Chinese garnalen met lente-ui

    Chinese garnalen met lente-ui

Ik had weer een kookworkshop van mijn Chinese vriendin gehad en dit was één van de gerechtjes die zij maakte.

Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten
rauwe middelgroot garnalen
olie voor bakken
gember, in dunne reepjes
knoflook, fijn
zout
zwarte peper
lichte Chinese sojasaus
sesamolie
paar korrels ve-tsin
lente-ui in ringetjes (niet te dun)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 229,14 kcal
Koolhydraten 4,40 g
Eiwitten 5,71 g
Vetten 20,29 g

Bereidingswijze

1. Roerbak garnalen in olie tot ze begint te kleuren.
2. Voeg knoflook en gember erbij en roerbak tot zacht.
3. Voeg lente-ui bij en bak even door.
4. Breng geheel op smaak met zout, zwarte peper, sojasaus, sesamolie (weinig) en ve-tsin.
5. Doen er iets water bij en laat op zacht vuur het nog na smoren en serveer met gestoomde jasmijnrijst.

Bron

[b][u]Qin[/u][/b]

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 10-01-2013

Hallo Deon,heb deze meegenomen.Ziet er heerlijk uit.Ga het binnenkort proberen.Dank je wel .Ineke

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 17-12-2012

Dit past helemaal in mijn masterplan om een keer een reuze chinees diner te maken. (zoiets vaan een paar uur). Die andere gerechtjes op het bord lijken me ook helemaal goed, dus supergraag een linkje. Groet Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten