Gebakken witlof met romige kruidenpuree.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=1.kg kruimige aardappelen.
=4 Stronken witlof
=1 Bakje kastanjes champig-
nons
=50 gr.boter,=1 el.Zaanse
mosterd
=1 Beker slagroom
=1/2 bakje platte peterselie
blaadjes fijnge-
sneden..Rundersaucijzen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan
HAPJESPAN
STEELPAN
PUREESTAMPER
GARDE

Bereidingswijze

*Schil de aardappelen en
snijd in gelijke stukken.
Kook in water met zout in
20 min.gaar.
Snijd ondertussen de onder- van de stronken witlof en
verwijder de harde kern.
Snijd het witlof in reepjes
en de champignons in kwarten.
*Verhit 25 gr.boter in een
hapjespan en bak de cham-
pignons 3 min. op middelhoog
vuur.Voeg het witlof toe,en
bak 3 min.mee.
Schep regelmatig om.Voeg de
mosterd en 125 ml slagroom
toe.Roer door en zet het vuur
laag.
*Giet de aardappelen af,laat
uitdampen en stamp fijn met
de pureestamper.Verwarm
ondertussen de rest van de
slagroom 2 min. in een
steelpan.Klop met een garde
door de puree.Voeg de rest
van de boter,peterselie
en peper en zout toe.
Serveer de groente met de
aardappelpuree.Lekker met
magere rundersaucijzen

Bron

©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten