Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

  • Afrikaans,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 15-12-2012
  • Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

  • Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

  • Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

  • Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

  • Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

    Gemarineerd en oven gebraad kip met heerlijk saus

Deze kip word eerst voor tenminste 4 uur gemarineerd en erna in oven gebraden. Dit word geserveerd met een saus die qua smaak een perfecte match vormt met de kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip van 1+1/2-2 kg, panklaar (bewaar nekje, magie) (ik deed een kleiner kip voor 2 personen (zo kilo))

VOOR MARINADE:
250 ml water
150 ml zonnebloemolie
1 ui, fijn
4+1/2 e witte azijn
4+1/2 e suiker
1+1/2 t zout
1 t mosterdpoeder
1 volle t paprikapoeder
100 ml Worcestersaus
60 ml ketjap manis

1. Meng alle ingrediënten voor marinade.
2. Marineer kip voor tenminste 4 uur in marinade. (hoe langer, hoe beter, ik deed dit overnacht)
3. Doen kip met borstkant naar boven op een braad rek en braad kip voor 1 uur/+ tot mooi bruin en gaar. (dit controleer je door met een scherpe mesje lang de bout in te snijden en als de sappen helder zijn, is de kip gaar)
4. Verdeel vlees in porties en serveer met deel van saus over kip en rest van saus in een kommetje.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

SAUS BIJ KIP
250 g stukjes kip afval (geen vet, vel, lever of hart) nek, maagjes, punten van vleugels of restvlees aan karkas. Als jij kippen maagjes kunnen kopen nog beter.
1 ui, fijn
3 teentjes knoflook, in plakjes
3 gedroogde rode chilipepers
3 e boter
2 e bloem
4 kopjes kippenbouillon
2 e mosterd
1 e ketjap manis
1 kop rode wijn
2 e Worcestersaus
250 g stukjes tomaat uit blik
1 e olie voor bakken van kip

1. Braad in olie kip afval goed aan tot bruin in braadpan. (niet anti aanbak laag)
2. Voeg uien, knoflook rode pepers toe en laat die meebakken voor 2 min. tot gekleurd.
3. Smelt boter in dit mengsel en maak een roux door bloem toe te voegen.
4. Bak roux tot zanderig en voeg koude kippenbouillon erbij.
5. Roer fel met een garde tot roux opgelost zijn in bouillon en zorg dat alle aanbaksels opgenomen is in saus.
6. Voeg nu de rode wijn, tomaten en overige geurmiddels toe.
7. Meng goed en laat voor 25 min. zachtjes stoven met deksel op pan tot de juiste saus dikte is bereikt. (toets op achterkant van lepel, als jus aan achterkant van lepel plakt en een strep kunt trek met jou vinger, is jus goed)
8. Zeef jus en serveer in jus schaaltje met vlees. Of helft over vlees en ander helft in saus kom.

Bron

Proeven en experimenteren

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 13-01-2013

Ik denk dat ik eens een afspraak maak bij RESTAURAND DEON !Groetjes Willeke.

Cecileg avatar
Cecileg 21-12-2012

Deon, ik zag je recept en ik dacht dit is van Deon, dat moet dus goed zijn en het bewaren waard. Ik ga het snel eens maken.

Cecileg avatar
Cecileg 21-12-2012

Deon, ik zag je recept en ik dacht dit is van Deon, dat moet dus goed zijn en het bewaren waard. Ik ga het snel eens maken.

alidada avatar
alidada 19-12-2012

Dit lijkt mij een geweldig lekker recept, ik neem het mee en bedankt voor het delen. Groetjes, Louise

misspiggie avatar
misspiggie 16-12-2012

Deon, het water loopt me in de mond en het ziet er verrukkelijk uit, vooral de foto van de kip op het braadrooster Jeannette

Jessica1971 avatar
Jessica1971 15-12-2012

Wow ! Deze lijkt me weer heerlijk... experimenteer jij maar heerlijk verder, wij genieten er van !! Dank je wel...

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 15-12-2012

Deon,dit lijkt me een heerlijk gerecht.Neem het mee.Dank je wel en de groeten van Ineke

Purrie avatar
Purrie 15-12-2012

O Deon wat een leuke dit... Ik kook veel indisch dus de combi van knof,ui,ketjap,pepers gebruik ik minstens 3x per maand. Dit vind ik echt top fusion cooking... mosterd, tomaat en woster erbij? Geweldig... ik ga het proberen, kan me het effect niet voorstellen. Dank!

adeline43 avatar
adeline43 15-12-2012

Deon, dit gerecht valt zeker bij ons in de smaak!Neem je recept graag mee, groetjes Adeline

Fressnapf avatar
Fressnapf 15-12-2012

Lekker Deon deze kip en weet je.... Ik heb twee dikke vette scharrelkippen! Je komt als geroepen want weet nu wat ik er maandag mee ga doen. Goed weekend, grt, Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten