Makkelijke Christmas Cake

  • Engels, Banket
  • > 120 min.

Deze cake hoef je uiterlijk pas 1 a 2 weken voor kerst te maken, de donkere en meer gekruide variant die moet je minimaal 3 maanden voor kerst maken. Dit is een snellere variant en zeker niet minder lekker! Maar kom je op kerstavond erachter dat je nog een Christmas cake wil maken, dan smaakt deze ook goed hoor! De smaken zijn dan iets minder intens, maar zeker niet minder lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 225 gr boter
- 225 gr donkerbruine basterdsuiker
- Zest van 1 citroen + het sap van de citroen
- Zest van 1 sinaasappel + het sap van de sinaasappel
- 4 losgeklopte eieren
- 250 gr bloem
- 175 gr rozijnen
- 100 gr glacé kersen
- 100 gr gekonfijte sinaasappelschil en citroenschil
- 50 gr walnoten
- 50 gr blanke amandelen
- 4 el sherry
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Springvorm 20 cm
- Bakpapier
- Oven

Voorbereiding

- Bekleed de springvorm in het geheel met bakpapier. Ook de rand moet bekleed zijn met bakpapier en laat dit 5 cm boven de rand uitsteken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Hak in de machine de walnoten en de amandelen zeer grof (het mag geen pulver worden)
- Snijd de glacé kersen 1 maal doormidden
- Snijd de gekonfijte sinaasappelschil en citroenschil in kleine stukjes (niet al te klein)

Bereidingswijze

- Doe de boter, de zest van de sinaasappel en citroen en de suiker in de mixer en klop dit tot een luchtige massa
- Doe de eieren er één voor één erbij
- Doe de er langzaam de bloem bij
- Voeg de gehakte noten, amandelen, gekonfijte citroen- en sinaasappelschil en rozijnen erbij
- Als het goed gemixt is, doe er dan het sap van de citroen, de sinaasappel en de sherry erbij
- Doe het beslag in de springvorm en maak een kuiltje in het midden (ter voorkoming dat de cake bol gaat worden in de oven.
- Zet hem midden in de oven voor 15 minuten.
- Na 15 minuten de cake met bakpapier bedekken (ter voorkoming dat hij te bruin gaat worden)
- Verlaag de oven naar 150 graden en zet de cake in de oven voor 2,5 uur
- Als de cake klaar is, haal hem dan voorzichtig uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen met een bakpapier er om heen.

Versieren:
De cake wordt na het afkoelen volledig bekleed met marsepein en daarover nog een laag van icing.

- Als de cake volledig is afgekoeld, bekleed het dan met laag marsepein en dit moet de gehele cake bedekken (het lekkerste in om de marsepein zelf te maken en dat kan prima in de mixer)
- Als de cake volledig bekleed is, doe er dan een icing overheen (ook de icing kan makkelijk zelf gemaakt worden in de mixer). Maak de bovenkant van de cake glad en de zijkant met pieken (om een soort sneeuweffect te krijgen). De pieken in de icing krijg je door een paletmes (of de bolle kant van een lepel) nat te maken met warm water en op de zijkant te zetten en dan weg te trekken, zodat er pieken ontstaan.

Serveertip

Lekker met een kop thee

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

agmahe avatar
agmahe

Doorsturen

Home Recepten