1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Apple crumble
  6. Apple crumble van Gordon Ramsay

Apple crumble van Gordon Ramsay

Apple crumble van Gordon Ramsay
Apple crumble van Gordon Ramsay
  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2012

Dit recept komt uit het boek Koken als een Chef van Gordon Ramsay.

Wie houdt er niet van crumble? Het combineren van gepureerd fruit, stukjes fruit en zoete, stevige gedroogde cranberry`s levert een laagje met interessante textuurverschillen op onder een prachtige, krokante bekroning. En maak je geen zorgen over het schillen van al dat fruit. Appels, peren of perziken: de meeste smaak zit in de schil.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


6 eetlepels fijne kristalsuiker
snuf gemalen kaneel
1 vanillestokje, alleen het zaad
6 appels, zonder klokhuis maar ongeschild,
3 geraspt, 3 in stukjes
3 eetlepels gedroogde cranberry`s
geraspte schil van 1 citroen, sap van ½ citroen

Voor de crumbletopping
100 g bloem
2 eetlepels rietsuiker
50 g boter, gekoeld en in blokjes
snuf gemalen kaneel
4 eetlepels geroosterde of gewone muesli
met noten


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6.
2. Verwarm een vlambestendige kleine ovenschaal op
het fornuis en laat de suiker in ongeveer 5 minuten
karamelliseren. Voeg kaneel, vanillezaadjes en geraspte
appel toe en bak 1 2 minuten. Roer de stukjes appel
erdoor en voeg cranberry`s en citroenrasp en -sap toe.
Neem van het vuur en zet apart.
3. Wrijf voor de topping bloem, suiker, boter en
kaneel in een kom met je vingertoppen tot een
kruimig mengsel. Meng de muesli er goed doorheen.
4. Strooi de crumbletopping over het fruit en
verhit de schaal opnieuw op het fornuis. Zet als het
appelmengsel begint te borrelen de schaal in de
oven en bak 12 14 minuten, tot de topping mooi
goudgeel is. Haal uit de oven en dien warm op.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Hoe maak ik krokante crumble?
Rietsuiker werkt het best in een crumblemengsel
omdat het voorkomt dat de boter in de bloem te
zacht wordt, en een derde (geroosterde) muesli
toevoegen aan twee derde crumble maakt de
textuur opener en geeft een krokanter resultaat.
En tot slot: strooi de topping over het fruit, want
als je het kruim aandrukt wordt het klef.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top