Maisstamppot met paprika en boontjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
=1.2 kg vastkokende aardappel-en, = 300 gr.sperziebonen,
=2 el olijfolie,=4 chorizo
kipworstjes, = 1 blikje
maiskorrels
=1 zak paprikamix
in dunne reepjes
Benodigdheden
2 KookpannenKorkrnpan
pureestamper
Bereidingswijze
*Schil de aardappelen en snij
in stukken.Kook de aardappels
in wateren wat zout in 20 min
gaar.
=Verwijder ondertussen de
steelaanzet van de sperzie-
bonen en laat het puntje
zitten.Breek ze doormidden
en kook ze in 8 min. met
zout beetgaar.
*Verhit ondertussen de olie in
de koekenpan en bak de
worstjes in 10 min. bruin
en gaar.Verhit ondertussen
de maiskorrels in een steel-
pan 8 min.op laag vuur.
*Giet de aardappelen af,
stamp ze met de mais en het
maisvocht fijn met de puree-
stamper.Schep de sperzie-
bonen en paprika erdoor.Breng
op smaak met peper en zout
en warm 3 min.door.
Serveer met de worstjes
Bron
©