Garnalen kwarktaart (Skagen Cheesecake)
- Scandinavisch, Voorgerecht
- 60-120 min.
Dit heerlijke voorgerecht aten wij voor het eerst in een restaurant in Malmö. Ik heb toen per e-mail contact gezocht met de chefkok van het restaurant en die gaf me een lijst met alle ingrediënten. Na wat uitproberen kwam ik tot het volgende recept waar mijn gasten van hebben gesmuld!
Ingrediënten 12 personen
Bodem:Ongeveer 6-8 sneetjes roggebrood
75 g zachte boter
Vulling:
400 g garnalen
4 dl zure room of crème fraîche
1 dl mayonaise
1 blik roomkaas met mierikswortel smaak
½ dl fijngehakte dille
2 eetlepels rode vis eitjes
½ fijngehakte rode ui
4 st. gelatine vellen
Garnering: Garnering:
100 g garnalen
1 citroen, in dunne plakjes gesneden
1 blik rode kuit
dille
Benodigdheden
Springvorm van 28 cm doorsnedeVoorbereiding
Meng de boter en rogge brood tot een kruimelige massa. Druk het in een springvorm, bekleed met bakpapier. Tenminste een paar uur laten koelen in de koelkast, als het kan een hele nacht.
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in koud water, ongeveer 10 minuten.
Pel en hak de garnalen grof. Meng ze met ongeveer 3 dl van de zure room, de mayonaise en de roomkaas. Vermeng met de gehakte dille, rode ui en viseitjes.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit.
Verwarm de resterende zure room of crème fraïche zachtjes in een steelpan. Niet laten koken! Voeg de gelatine toe en laat al roerend smelten op een laag vuur. Af laten koelen tot kamertemperatuur.
Giet dit mengsel bij de vulling en meng goed.
Giet de vulling in de springvorm en dek af met plasticfolie. Op zijn minst 5 uur laten koelen in de koelkast, bij voorkeur een hele nachts.
Bron
een restaurant in Malmö
Serveertip
Garneer cheesecake vlak voor het opdienen met kuit, garnalen, plakjes citroen en dille takjes. Snijdt de taart in 8 tot 12 punten