Chole Masala

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Chole Masala

    Chole Masala

    Chole Masala

Vegetarisch recept dat vliegensvlug te maken is, heel gezond en goed smaakt. Prutje van uien, knoflook en gember maken, kruiden eroverheen, kikkererwten met water erbij en klaar

Dit recept wordt volgens mij ook wel Chana Masala genoemd. hier vond ik een ander Chole Masala recept: http://www.cookingandme.com/2013/03/chana-masala-recipe-chole-masala-recipe.html

Als je de kikkererwten kookt met een verhouding 1:4 (kikkererwten - water) dan is het misschien een gerecht voor 4 personen. Ik heb zelf de eerste keer kikkererwten uit blik gebruikt en toen 2 cups water toegevoegd. Dan heb je een gerecht voor 2 personen en m.i een mooie "dikte" van de chole masala.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 cup chickpeas ( I`m using dry seeds but if you want to make it faster you can use canned chickpeas as well)
1/2 cup red onion coarsly chopped
2 cloves garlic
1/2 inch ginger
1/2 cup tomato puree
2 tbsp coriander powder
1/2 tsp turmeric powder
2 thai green chili or 1 tsp red pepper powder
1 tbsp good curry powder
1 tbsp ready to use Chola Masala powder (optional)
2 tbsp olive oil
Salt

Now some people also add potatoes in there Chole Masala. I don`t usually do that but if you want feel free to do so.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Wash and soak chickpeas in water overnight or for at least 8 hours. Then cook it in a pressure cooker adding 1/2 a tsp of salt and water four times the quantity of dry chickpeas. If you are using canned chickpeas drain off all the extra liquid and rinse it in cold water thoroughly before using.

Als je kikkererwten uit blik gebruikt (zoals ik de eerste keer gedaan heb) dan moet je met water aanlengen. Ik heb een paar cups water erbij gedaan en dan is de Chole Masala vrij stevig. Ik denk dat het ook een beetje een kwestie van smaak is hoe dun/dik je het wilt hebben. Zie anders ook de link naar originele recept.

Bereidingswijze

Heat oil in a thick bottom pan. Blend your onion, garlic and ginger in a blender to make a thick paste and add throw it in the pan. Add salt. Turn the heat to medium low. Fry the mixture till it starts changing color and turns light golden in color. Then add turmeric, coriander, pepper and curry powder (if you are adding potato to your curry do it now). Stir for a couple minutes and then add the tomato puree. Fry it for 5 more minutes on medium heat (if you are adding potato it would take a little longer for the potato to cook so turn the heat to low and cover the pan with a lid for the all the juices to get inside the potato)
That is it! Your masala is ready. Mix it all together with the boiled chickpeas and add a tablespoon of ready to use chole masala if you want.
This dish is usually served with a little tamarind chutney on top of it along with poori or bhatura.

NB Het is dus de bedoeling om de kikkererwten in hun kookvocht bij de masala te gieten en dan te mengen, en evt nog even te koken als het te dun is.

Bron

http://www.indiansimmer.com/2010/05/chole-masala-chickpea-curry.html

Serveertip

Je kunt er diverse soorten brood bij eten, mij smaakte papadums goed.

Zie anders de link naar de bron, daar wordt een compleet menu gegeven met Choel Masala als éen van de gerechten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

janscherders avatar

Doorsturen

Home Recepten