grand dessert

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2012
  • grand dessert

    Grand dessert

    Grand dessert

tip:
Door ongekookte mihoen heel kort in hete frituurolie te poffen, zwelt die op en wordt prachtig wit en bros. Net popcorn, eigenlijk. Bestrooi de gepofte mihoen met poedersuiker.
tip:
Je maakt het glazuur van de soesjes extra feestelijk als je in plaats van water enkele theelepels likeur gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1/2 bakje yoghurtsorbetijs (a 500 ml)
* 1/2 bakje citroensorbetijs (a 500 ml)
* 50 g poedersuiker + 2-3 eetlepels extra
* 100 g witte chocolade
* 8 slagroomsoesjes (diepvries)
* gepofte mihoen (zie tip)
* 1 beker vanillemilkshake (diepvries, pak a 2 stuks)
* 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ijsbolletjeslepel

Voorbereiding

Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast iets zachter worden.
Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur.
Schaaf de chocolade.
Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over. Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
Schep met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord. Zet ze tot gebruik terug in de vriezer.

Bereidingswijze

Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen. Bestrooi vier dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje.
Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bron

ah

Serveertip

Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes.
Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.
Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten