Niet-kneden broodvingers

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2012
  • Niet-kneden broodvingers

    Niet-kneden broodvingers

    Niet-kneden broodvingers

  • Niet-kneden broodvingers

    Niet-kneden broodvingers

    Niet-kneden broodvingers

  • Niet-kneden broodvingers

    Niet-kneden broodvingers

    Niet-kneden broodvingers

Broodsticks in de vorm van griezelige vingers

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg: 100 g volkoren meel, 100 g bloem, 150-160 ml lauw water, 1/2 tl zout, 1 tl gedroogde gist, twee reepjes rode paprika
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

een dag van te voren roer je het deeg door elkaar. Gooi eenvoudigweg alle ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar, dek de kom af (niet luchtdicht) en laat 2 uur staan bij kamertemperatuur. Daarna zet je hem in de koelkast. Dit deeg blijft tot twee weken goed.

Bereidingswijze

Bestuif een werkvlak goed met bloem. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in stukjes van ongeveer 30 gram. Dit gaat het makkelijkst met een schaar. Maak van elk stukje een lange sliert die je een beetje om zichzelf draait, maak in het midden een `knokkel` door het met een bochtje om te knikken. Gebruik meer bloem om het plakken tegen te gaan. Leg de slierten op een ingevette bakplaat en laat ze 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de paprikareepjes in driehoekige `nagels`. Duw elke nagel in de broodslierten en bak ze 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Bron

http://www.artisanbreadinfive.com/2012/10/29/ghoulish-breadsticks-for-halloween

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

KarienAchterberg avatar
KarienAchterberg 31-10-2013

voor meer niet-kneden broodrecepten, zie: www.achterbergen.blogspot.com of de facebook-pagina `niet-kneden brood`.

Purrie avatar
Purrie 31-10-2013

Ze zien er toch wel heel grappig uit! En goed voor bij soep of met roomkaas... ga me er aan wagen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten