Broccoli-aardappel-gratin met ei

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2012

Een heerlijk `slank`ovengerecht.
Ik geef hieronder het originele recept maar zelf neem ik ong. 6 á 700 gr. broccoli en 100 gr. kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. aardappels, 500 gr. broccoli, zout en peper, 1 ui, 2 eetl. + een beetje boter, 2 eetl. bloem, 250 ml. melk, nootmuskaat, 75 gr. jongbelegen kaas, 2 eieren, 50 gr. taugé of alfalfa
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal en kom voor opvangen kookvocht.

Voorbereiding

Kook de geschilde aardappels ong. 20 min, daarna afgieten. Broccoli in roosjes in 250 ml. water stoven (met deksel op pan). Afgieten en kookvocht bewaren in kom. Ui pellen en snipperen. Ovenschaal invetten met wat boter.

Bereidingswijze

In de boter de ui glazig fruiten. Bestuiven met de bloem en kort meefruiten. Groentenat en melk erdoor roeren. Aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. De kaas raspen en smelten in de saus.
Aardappels in plakjes snijden en samen met de broccoli in ovenschaal doen. Saus erover schenken en in ca. 20 min. goudbruin bakken in een voorverwarmde oven, elektrisch 200 gr., hetelucht 175 gr., gas stand 3 (elke oven werkt anders, ik doe het zelf in mijn heteluchtoven 30 min. op 200 gr).
Ondertussen de eieren 5 min. koken, laten schrikken, pellen en in kwarten snijden. Taugé of alfalfa afspoelen en uit laten lekken.
Als schotel klaar is garneren met de partjes ei en de taugé/alfalfa.

Bron

Het superdikke ovenhitsboek

Serveertip

Lekker met een gebakken tartaartje, maar ieder ander stukje vlees of vis past hier ook goed bij. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten