Gerookte zalmmouse in komkommervorm

  • Vis, Buffet
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2012

Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
2 komkommers
400 gr gerookte Noorse zalmsnippers
Zeezout
Zwarte peper
3 el roomkaas
3 el crème fraîche
2 el ananasblokjes, fijn (blik)
1 el gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Neem de keukenmachine, doe de gerookte zalm er in en maal fijn tot een pasta. Voeg de roomkaas toe, de crème fraîche en maak er een mengsel van. Breng op smaak met wat extra zout en peper naar eigen smaak. Schil de komkommers en snij ze in gelijke delen van zo`n 6 cm en hol ze uit. Neem een spuitzak, doe het mengsel er in en spuit ze vol. Afgarneren met een heel klein beetje ananas en peterselie. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens vreselijk lekker. Dit is zo lekker en makkelijk en kan iedereen met twee linker handjes maken :-)

Serveertip

Leuk en lekker als amuse, borrelhapje, voorgerechtje of op een buffet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 11-04-2013

Deze hadden we met onze Paasbrunch en ze waren net zo lekker als ze eruit zien Hmmmm. Groetjes Wilmie.

hermien_kg avatar
hermien_kg 14-12-2012

Dit zal zeker een van de komende dagen wel van pas komen. Dus neem ik het mee. Groetjes, Hermien

alidada avatar
alidada 13-12-2012

Ja lekker hoor, ik neem dit mee. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten