Gerookte zalmmouse in komkommervorm
- Vis, Buffet
- 10-20 min.
- Geplaatst op 13-12-2012
Ook dit is weer een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.
Ingrediënten 10 personen
2 komkommers400 gr gerookte Noorse zalmsnippers
Zeezout
Zwarte peper
3 el roomkaas
3 el crème fraîche
2 el ananasblokjes, fijn (blik)
1 el gesnipperde peterselie
Benodigdheden
KeukenmachineBereidingswijze
Neem de keukenmachine, doe de gerookte zalm er in en maal fijn tot een pasta. Voeg de roomkaas toe, de crème fraîche en maak er een mengsel van. Breng op smaak met wat extra zout en peper naar eigen smaak. Schil de komkommers en snij ze in gelijke delen van zo`n 6 cm en hol ze uit. Neem een spuitzak, doe het mengsel er in en spuit ze vol. Afgarneren met een heel klein beetje ananas en peterselie. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens vreselijk lekker. Dit is zo lekker en makkelijk en kan iedereen met twee linker handjes maken :-)
Serveertip
Leuk en lekker als amuse, borrelhapje, voorgerechtje of op een buffet.
Laatste reacties
Deze hadden we met onze Paasbrunch en ze waren net zo lekker als ze eruit zien Hmmmm. Groetjes Wilmie.
Dit zal zeker een van de komende dagen wel van pas komen. Dus neem ik het mee. Groetjes, Hermien
Ja lekker hoor, ik neem dit mee. Groetjes, Louise