Buikspek uit de oven
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-12-2012
Vind buikspek heerlijk. Nu eens met een marinade van piccalilly, honing en olie.
Ingrediënten 4 personen
Buikspek aan het stuk van ongeveer 500gr.,3 el (walnoten)olie,2 el piccalilly, 2 el honing, handje vol rozijnen.2el roomboter.Voorbereiding
De rozijnen in water weken.De marinade;olie, honing en piccalilly met de olie door elkaar roeren.Het buikspek met zeezout bestrooien.
Bereidingswijze
Het buikspek insmeren met de marinade. Aanbakken in roomboter. Wat water toevoegen. In ovenschaal leggen en in voorverwarmde oven 30 minuten braden. De rozijnen in roomboter en braadvocht even laten sudderen. Over vlees gieten.
Serveertip
Volgens eigen idee combineren met bv. zuurkool.Of iets oosters.Ik had nog een kaki liggen en die bij de rozijnen gedaan.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties