Buikspek uit de oven

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2012
  • Buikspek uit de oven

    Buikspek uit de oven

    Buikspek uit de oven

Vind buikspek heerlijk. Nu eens met een marinade van piccalilly, honing en olie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Buikspek aan het stuk van ongeveer 500gr.,3 el (walnoten)olie,2 el piccalilly, 2 el honing, handje vol rozijnen.2el roomboter.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De rozijnen in water weken.De marinade;olie, honing en piccalilly met de olie door elkaar roeren.Het buikspek met zeezout bestrooien.

Bereidingswijze

Het buikspek insmeren met de marinade. Aanbakken in roomboter. Wat water toevoegen. In ovenschaal leggen en in voorverwarmde oven 30 minuten braden. De rozijnen in roomboter en braadvocht even laten sudderen. Over vlees gieten.

Serveertip

Volgens eigen idee combineren met bv. zuurkool.Of iets oosters.Ik had nog een kaki liggen en die bij de rozijnen gedaan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten