Hartige mini taartjes met spinazie, spek en gepofte knoflook
- Nederlands,
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-12-2012
Hartige mini taartjes met spinazie, spek, kaas en gepofte knoflook.
Ingrediënten 10 personen
10 plakken bladerdeeg, ontdooid10 ronde plakken ontbijtspek
4 eieren
200 ml room
3 theelepels mosterd
1 bol gepofte knoflook, teentjes fijn geprakt
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel nootmuskaat
2 flinke theelepels versgemalen zwarte peper
10 ronde deelblokjes diepvriesspinazie à la crème (ik heb die van de Aldi gebruikt)
10 flinke eetlepels geraspte oude kaas
Benodigdheden
Muffin bakvorm met minstens 10 "gaten" en een oven.Voorbereiding
De bovenkant van een bol knoflook afsnijden zodat de puntjes van de knoflooktenen zichtbaar worden, bol op een stuk aluminiumfolie leggen, lepel olijfolie erop smeren, inpakken in aluminiumfolie en 30 minuten op 200 graden in de oven poffen. Daarna af laten koelen en de knoflooktenen uit de bol drukken en fijn prakken.
Bereidingswijze
Vet een muffin bakvorm met minimaal 10 gaten goed in, ook de bovenkant.
Leg op iedere plak bladerdeeg een ronde plak ontbijtspek, pak de punten van het bladerdeeg en knijp ze in plooien zodat je ze makkelijk in de gaten van de muffin vorm kunt duwen.
Duw er een deelblokje (nog bevroren) spinazie in.
Klop de eieren, room, mosterd, fijngeprakte teentjes gepofte knoflook, zout, nootmuskaat en peper samen goed los en verdeel over de 10 bladerdeeg bakjes.
Strooi een eetlepel geraspte oude kaas op het ei/room-mengsel en vouw de punten voorzichtig een beetje naar binnen (zodat ze niet aan elkaar vast bakken).
Bak 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Serveertip
Lekker met een tomatensalade van goede, aromatische trostomaten en een mengsel van een lekkere extra vierge olijfolie, gedroogde/verse Italiaanse kruidenmix, zout, versgemalen zwarte peper en fijngehakte (rauwe) knoflook.
Laatste reacties
Ik denk niet dat dat gaat, GrietjeEva. Bladerdeeg wordt eerst heel slap als het warm wordt en ik denk dat je dan 1 bakplaat vol bladerdeeg en vulling krijgt. Je kunt ze natuurlijk wel maken in ovenschaaltjes.
Ze zijn heerlijk! Ik heb iets meer dan één blokje spinazie per taartje gedaan en gecombineerd met geitenkaas. Zeker een recept om te onthouden! Zouden de taartjes ook hun vorm houden als ze gebakken worden zonder muffinvorm?
Afgelopen zondag gemaakt, ze waren heerlijk bedankt voor je recept
Dit lijkt me heul lekker. Ik ga `t proberen!!
@agathavdun: voor een vegetarische variant zou ik er i.p.v. spek wat blauwe kaas doorheen doen of geitenkaas/gedroogde tomaat/pijnboompitjes, ook lekker.
zonder spek ook geschikt voor veggies
@Ellyvanrooy1: je kunt de spinazie ook even laten ontdooien en dan mengen door het ei/room-mengsel.
vandaag gemaakt, het was heerlijk en lekker makkelijk om te maken. Voor ons was de spinazie iets te flauw, terwijl de rest lekker hartig was. komt bij ons vaker op tafel. bedankt voor het recept. gr. Ellja
Heel leuk recept. Echt iets voor mijn kookboek. Hoop dit snel te maken.
Leuk recept, ik zet het in m`n kookboek, bedankt gr. Susan