Hartige mini taartjes met spinazie, spek en gepofte knoflook

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2012
  • Hartige mini taartjes met spinazie, spek en gepofte knoflook

    Hartige mini taartjes met spinazie, spek en gepofte knoflook

    Hartige mini taartjes met spinazie, spek en gepofte knoflook

Hartige mini taartjes met spinazie, spek, kaas en gepofte knoflook.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
10 plakken bladerdeeg, ontdooid
10 ronde plakken ontbijtspek
4 eieren
200 ml room
3 theelepels mosterd
1 bol gepofte knoflook, teentjes fijn geprakt
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel nootmuskaat
2 flinke theelepels versgemalen zwarte peper
10 ronde deelblokjes diepvriesspinazie à la crème (ik heb die van de Aldi gebruikt)
10 flinke eetlepels geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffin bakvorm met minstens 10 "gaten" en een oven.

Voorbereiding

De bovenkant van een bol knoflook afsnijden zodat de puntjes van de knoflooktenen zichtbaar worden, bol op een stuk aluminiumfolie leggen, lepel olijfolie erop smeren, inpakken in aluminiumfolie en 30 minuten op 200 graden in de oven poffen. Daarna af laten koelen en de knoflooktenen uit de bol drukken en fijn prakken.

Bereidingswijze

Vet een muffin bakvorm met minimaal 10 gaten goed in, ook de bovenkant.
Leg op iedere plak bladerdeeg een ronde plak ontbijtspek, pak de punten van het bladerdeeg en knijp ze in plooien zodat je ze makkelijk in de gaten van de muffin vorm kunt duwen.
Duw er een deelblokje (nog bevroren) spinazie in.
Klop de eieren, room, mosterd, fijngeprakte teentjes gepofte knoflook, zout, nootmuskaat en peper samen goed los en verdeel over de 10 bladerdeeg bakjes.
Strooi een eetlepel geraspte oude kaas op het ei/room-mengsel en vouw de punten voorzichtig een beetje naar binnen (zodat ze niet aan elkaar vast bakken).
Bak 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade van goede, aromatische trostomaten en een mengsel van een lekkere extra vierge olijfolie, gedroogde/verse Italiaanse kruidenmix, zout, versgemalen zwarte peper en fijngehakte (rauwe) knoflook.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lisette1970 avatar
Lisette1970 05-02-2013

Ik denk niet dat dat gaat, GrietjeEva. Bladerdeeg wordt eerst heel slap als het warm wordt en ik denk dat je dan 1 bakplaat vol bladerdeeg en vulling krijgt. Je kunt ze natuurlijk wel maken in ovenschaaltjes.

GrietjeEva avatar
GrietjeEva 04-02-2013

Ze zijn heerlijk! Ik heb iets meer dan één blokje spinazie per taartje gedaan en gecombineerd met geitenkaas. Zeker een recept om te onthouden! Zouden de taartjes ook hun vorm houden als ze gebakken worden zonder muffinvorm?

jeanne1964 avatar
jeanne1964 26-12-2012

Afgelopen zondag gemaakt, ze waren heerlijk bedankt voor je recept

conpom avatar
conpom 21-12-2012

Dit lijkt me heul lekker. Ik ga `t proberen!!

Lisette1970 avatar
Lisette1970 21-12-2012

@agathavdun: voor een vegetarische variant zou ik er i.p.v. spek wat blauwe kaas doorheen doen of geitenkaas/gedroogde tomaat/pijnboompitjes, ook lekker.

agathavdun avatar
agathavdun 21-12-2012

zonder spek ook geschikt voor veggies

Lisette1970 avatar
Lisette1970 20-12-2012

@Ellyvanrooy1: je kunt de spinazie ook even laten ontdooien en dan mengen door het ei/room-mengsel.

ellyvanrooy1 avatar
ellyvanrooy1 18-12-2012

vandaag gemaakt, het was heerlijk en lekker makkelijk om te maken. Voor ons was de spinazie iets te flauw, terwijl de rest lekker hartig was. komt bij ons vaker op tafel. bedankt voor het recept. gr. Ellja

pwiggers avatar
pwiggers 18-12-2012

Heel leuk recept. Echt iets voor mijn kookboek. Hoop dit snel te maken.

susan56 avatar
susan56 13-12-2012

Leuk recept, ik zet het in m`n kookboek, bedankt gr. Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten