Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelgratin
  5. tomaten en aardappelgratin

tomaten en aardappelgratin

Door: amandelboom

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2012

Ingrediënten 4 personen


600 gram in dunne plakjes gesneden aardappel
4 tomaten in dunne plakjes
1 ui in dunne plakjes
1 eetlepel gesnipperde verse basilicum
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels olie
paneermeel/beschuit
zout en peper


Tomaten en aardappelgratin

De gratin met thee gerookte kipfilet

De gratin met thee gerookte kipfilet

Deze aardappelgratin is wat frisser en zoeter door de tomaten en wat pittiger door de uien. Pak wel echt goed rijpe tomaten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de aardappel, tomaten en ui in dunne schijven (met een keukenmachine). Snipper de verse basilicum. De Ovenschaal even licht invetten

Bereidingswijze

Dan eerst een laagje ui, dan een laagje aardappel, dan wat olie en zout en peper over de aardappel, de plakjes tomaat, dan basilicum, en tot slot nog een laagje Parmezaanse kaas. Herhaal dit en eindig met het laagje Parmezaanse kaas. Strooi hier overheen een laagje paneermeel en spuit eventueel nog een beetje olie over de paneermeel heen. Zet in een 200 C voorverwarmde oven, ongeveer 45 minuten.

Bron

Aangepast recept van het internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amandelboom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top