Mokka- Slagroomijstaartje van mijn vader
- Regionaal,
- > 120 min.
- Geplaatst op 11-12-2012
Dit is, hou me ten goede, zoals ik me herinner, hoe mijn vader (een brood- en banketbakker) meestal voor thuis een ijstaartje inelkaar zette. Zo ongelofelijk lekker!!! En als ik het opschrijf nu, zo simpel.. maar ja, dat is vaak met recepten, hoe simpeler hoe lekkerder!
Ingrediënten 4 personen
1 zak mokka schuimkoekjes2,5 dl slagroom
suiker (naar smaak)
1 dl sterke koffie (koud)
50 gr suiker (om te smelten)
1 pak kletskoppen
Benodigdheden
Cakevorm die in de vriezer kan bekleed met vershoud- of diepvriesfolie, steelpan, koffiezetapparaat, beslagkom voor de slagroomVoorbereiding
Knijp de schuimkoekjes in kleine stukjes en breek de kletskoppen in stukjes.
Klop de slagroom stijf met suiker naar smaak hoe zoet je het wil hebben en meng er de verkruimelde kletskoppen door. Smelt de suiker met een beetje water tot die vloeibaar is, laat afkoelen en hard worden en maak die klein met bv een deegroller.
Bereidingswijze
Verdeel de verkruimelde schuimkoekjes over de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover de slagroom, giet de koffie er straalsgewijs doorheen zodat er een mooi patroon ontstaat. Strooi hierover de caramelstukjes overheen. Zet minimaal 4 uur in de vrieskast zodat hij mij mooi bevroren is, haal er dan uit, snij in plakken en gewoon lekker genieten ervan!!
Bron
Ons pap
Serveertip
Hier hoeft niks meer bij, misschien een lekkere kop koffie (met een borrel.....)
Laatste reacties
als ik zo lees, loopt het water me uit de mond, ga het zeker proberen, bedankt !!