Mokka- Slagroomijstaartje van mijn vader

  • Regionaal,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2012

Dit is, hou me ten goede, zoals ik me herinner, hoe mijn vader (een brood- en banketbakker) meestal voor thuis een ijstaartje inelkaar zette. Zo ongelofelijk lekker!!! En als ik het opschrijf nu, zo simpel.. maar ja, dat is vaak met recepten, hoe simpeler hoe lekkerder!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak mokka schuimkoekjes
2,5 dl slagroom
suiker (naar smaak)
1 dl sterke koffie (koud)
50 gr suiker (om te smelten)
1 pak kletskoppen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm die in de vriezer kan bekleed met vershoud- of diepvriesfolie, steelpan, koffiezetapparaat, beslagkom voor de slagroom

Voorbereiding

Knijp de schuimkoekjes in kleine stukjes en breek de kletskoppen in stukjes.
Klop de slagroom stijf met suiker naar smaak hoe zoet je het wil hebben en meng er de verkruimelde kletskoppen door. Smelt de suiker met een beetje water tot die vloeibaar is, laat afkoelen en hard worden en maak die klein met bv een deegroller.

Bereidingswijze

Verdeel de verkruimelde schuimkoekjes over de bodem van de cakevorm. Verdeel hierover de slagroom, giet de koffie er straalsgewijs doorheen zodat er een mooi patroon ontstaat. Strooi hierover de caramelstukjes overheen. Zet minimaal 4 uur in de vrieskast zodat hij mij mooi bevroren is, haal er dan uit, snij in plakken en gewoon lekker genieten ervan!!

Bron

Ons pap

Serveertip

Hier hoeft niks meer bij, misschien een lekkere kop koffie (met een borrel.....)

Laatste reacties

marna1 avatar
marna1 12-12-2012

als ik zo lees, loopt het water me uit de mond, ga het zeker proberen, bedankt !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten