Surinaamse sambal

  • Surinaams, Saus/dressing
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram Madame Jeanette pepers
1,5 eetlepel zout
1 eetlepel ketjap manis
3 teentjes knoflook
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels olie
2 verse citroenen sap
0,5 theelepel sereh
2 grote uien
2 eetlepels azijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Surinaamse Sambal Maken:

Pak de uien en de knoflook en snijd deze in fijne kleine stukjes. Doe het zelfde met de Madame Jeanette pepers en laat de pitten zitten, je kan er een paar verwijderen alleen wordt je sambal dan een stuk minder scherp. Als je alles hebt gesneden doe je het mengsel nogmaals in een mixer en mix je de ingrediënten nog een keer goed fijn. Schep het mengsel in een middelgrote schaal, en voeg daarna de suiker, sereh, zout, olie, ketjap en de citroensap toe. Blijf het mengsel goed mixen ondertussen terwijl je de ingrediënten toevoegt.

Nadat je klaar bent schep je het mengsel over in een steel of wok pan, en begin en zet je de sambal op een laag vuur voor ongeveer 8 á 10 minuten. Zorg er voor dat je ondertussen goed blijft roeren totdat je sambal goed droog is en er bijna geen vocht meer in de pan zit. Als bijna alle vocht uit de sambal is, haal de pan van het vuur af en laat je sambal afkoelen. Pak nu een paar lege potjes die je kan afsluiten en verdeel de sambal over deze potjes, dit omdat je nu genoeg sambal hebt en je dit niet in 1 keer zal verbruiken. Sambal kan je lang bewaren, dus je kan ook de ingrediënten verdubbelen zodat je altijd wat sambal op voorraad hebt. Mocht je geen glazen potjes hebben dan kan je ook een tupperware doosje gebruiken om de sambal in te bewaren.

Geniet van je Surinaamse Sambal mocht de sambal niet scherp genoeg zijn, dan kan je altijd iets meer peper gebruiken of de pitten niet verwijderen eet smakelijk.


Bron

sambalmaken.com

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lorcan99 avatar
lorcan99

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten