Varkensrollade met champignons in mosterd-roomsaus

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2012

Sappige rollade met champignons in een heerlijke mosterd-roomsaus, om je vingers bij af te likken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr varkensrollade
versgemalen peper en zout
150 gr (kastanje)champignons (in kwarten gesneden)
40 gr boter
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
5 el Dijonmosterd
1,5 dl runderbouillon
1 bekertje creme fraiche
2 el dragon (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 480,50 kcal
Koolhydraten 5,97 g
Eiwitten 43,37 g
Vetten 30,93 g
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Kruid de rollade met peper, zout en 2 el mosterd en wrijf dit goed in en laat een half uurtje intrekken.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de pan en bak hierin de rollade rondom mooi bruin. Haal dan uit de pan en houd apart. Bak in de boter de ui en knoflook een minuutje zachtjes, doe de champignons erbij en bak 2 minuutjes mee. Doe er dan de mosterd bij en bak die een minuutje mee. Giet de bouillon erbij, roer goed door zodat de mosterd goed oplost. Voeg dan de creme fraiche toe, weer goed doorroeren tot de saus gaat binden, de dragon erbij doen en leg het vlees terug in de pan. Laat 30-40 minuten op een laag vuur stoven tot het vlees helemaal gaar is. Laat de rollade eventjes rusten voordat je het aansnijdt.

Bron

Een familierecept

Serveertip

Snij het vlees in mooie plakjes en serveer de saus erover. Lekker met gekookte aardappelen en broccoli!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 16-12-2017

Goeiemorgen Els, ik hoop dat ie net zo goed in de smaak valt als bij ons. Dankjewel voor je bericht en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

meeuw405 avatar
meeuw405 16-12-2017

Je recept meegenomen en nu maar maken.Lijkt me erg lekker.Smulgroet Els

godfatherd avatar
godfatherd 21-12-2014

Ik ga dit vandaag maken. Lijkt me heerlijk, bedankt voor dit recept...

godfatherd avatar
godfatherd 21-12-2014

Ga dit vandaag proberen. Volgens mij gaat dit ontzettend lekker smaken.

Purrie avatar
Purrie 01-12-2013

Vandaag heb ik het gemaakt, het was heerlijk! Dank voor je recept!

Harry66 avatar
Harry66 23-11-2013

Gisteren voor de 2e keer gemaakt met rijst en Tadzjiki, heeft wederom heerlijk gesmaakt! Morgen smullen we er hier nog een keer van :-) groeten Harry

Assenaartje avatar
Assenaartje 17-10-2013

Gisteren gemaakt, het was een heerlijk recept. Lijkt ons ook wel wat voor de kerst.

ArualB avatar
ArualB 10-10-2013

Meegenomen, dank je wel.

jonny1 avatar
jonny1 10-10-2013

heerlijk recept!!

huisman001 avatar
huisman001 09-10-2013

deze ga ik bewaren voor een feestdag bedankt voor dit lekkere recept

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten