Johan`s Champignon Roomsaus
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
Ingrediënten 4 personen
1 bakje Champignons1 bakje Créme fraiche 125ml.
1 etl. zachte kruidenboter
2 etl. koffiemelk
125ml. Halfvolle melk
1 etl. korianderblad
1 tl. Balsamico
1 tl. Bouillonpoeder
1/2 tl. foeliepoeder
snufje kruidnagelpoeder
Peper naar smaak.
Benodigdheden
Schaal, garde, eetlepel, theelepel, schilmes, hapjespan.Voorbereiding
Om te beginnen, doe je de créme fraiche, melk, koffiemelk, korianderblad, balsamico, bouillonpoeder, foelie, kruidnagel, kruidenboter en peper in één kom. Roer met een garde alles goed door elkaar, tot dat het een glad papje wordt. laat dit alles daarna even staan. Intussen snijdt je de champignons in schijfjes.
Bereidingswijze
bak in een hapjespan, de champignons in boter ongeveer 3 minuten gaar op hoog vuur. Zet daarna het vuur laag. Voeg nu de saus toe en laat deze 2 minuten mee opwarmen. Haal daarna het geheel van het vuur en schenk het in een sauskom.
Klaar is de champignon Roomsaus.
Serveertip
Lekker met: Rijst, schnitzel, biefstuk, kalfsoester, etc.