1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Stoofperen
  5. Witte chocolademousse met stoofperen

Witte chocolademousse met stoofperen

Door: Joyce1956

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2012

Ingrediënten 4 personen



Stroperige stoofperen
500 ml rode wijn
100 ml rode port
200 g rietsuiker
2 vanillestokjes
3 kruidnagels
8 Gieser Wildeman stoofperen


Witte chocolademousse
300 g slagroom
4 g gelatineblaadjes
35 g likeur naar keuze
115 g witte chocolade


Verder heb je nodig


200 g cantuccini-koekjes
125 g gedroogde blauwe bessen
spuitzak met glad spuitmondje
4 wijnglazen


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stroperige stoofperen (tot 1-2 dagen eerder voor te bereiden)
Breng de wijn, port, rietsuiker, vanille en de kruidnagels aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat het wijnmengsel afkoelen. Schil de peren. Zet de peren naast elkaar in een (stoof)pan. Voeg het koude wijnmengsel toe, breng langzaam aan de kook en laat de peren op zeer laag vuur circa 2 uur stoven tot ze zacht aanvoelen, maar nog wel stevig zijn. Haal de peren en specerijen uit het stoofvocht. Damp het vocht tot de helft in of tot het licht stroperig is. Snijd de peren in parten, verwijder het klokhuis en leg de parten peer in de siroop. Verwarm op laag vuur tot de stroop door de peren wordt opgenomen.

TIP: Je kunt de peertjes ook 1-2 dagen eerder maken. Laat de peertjes in het vocht afkoelen en bewaar in de koelkast. Zorg er wel voor dat de peertjes altijd onder het vocht staan.


Witte chocolademousse (basis is tot een week eerder voor te bereiden)
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Breng de slagroom aan de kook. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en laat al roerende oplossen. Voeg de likeur toe. Hak de chocolade in kleine stukjes en schep dit in een schaal. Schenk het warme roommengsel over de chocolade en laat al roerende smelten. Laat afkoelen en minstens anderhalf uur goed koud worden in de koelkast.

TIP: wil je de basis van deze mousse eerder maken? Dan kun je tot een week van te voren invriezen. Klop hem dan nog niet op en laat invriezen. Op de dag zelf laten ontdooien en opkloppen.

`s Avonds afmaken

Stoofpeertjes
Verwarm de peertjes in de siroop op laag vuur tot lauwwarm.

Witte chocolademousse
Klop de mousse luchtig met de handmixer.

Cantuccini-koekjes
Snijd de koekjes in stukjes.

Serveertip

Opmaak bord
Spuit een bodem chocolademousse in de glazen en verdeel er cantuccini-koekjes over. Leg er partjes peer op en bestrooi met blauwe bessen. Herhaal dit speels tot het glas halfvol is en eindig met glanzende parten peer.

Bron

24 kitchen impress for christmas



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top