Tajine van kalkoenvlees met clementientjes

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-12-2012
  • Tajine van kalkoenvlees met clementientjes

    Tajine van kalkoenvlees met clementientjes

    Tajine van kalkoenvlees met clementientjes

Een heerlijke, goed bij deze feestmaand passende, tajine van kalkoen met daarbij de frisse smaak van clementine-mandarijnen......

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit heb je nodig:

300 gram ongepaneerde kalkoenschnitzels of filets;
1 klein glas water;
200 gram fijngehakte sjalotjes;
6 kleine gepelde clementines;
2 theelepels vloeibare honing (meer of minder
naar smaak);
3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes;
1 theelepel komijnpoeder;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel korianderpoeder;
het sap van 1 citroen;
1 eetlepel olijfolie;
1 eetlepel roomboter (of liever "smen");
zout en peper naar smaak.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een tajine (of een kookpan)
Braad daarin de in stukken gesneden kalkoenschnitzel
samen met de fijngehakte sjalotjes enkele minuten
aan. Goed omscheppen.
Bestrooi met de specerijen en vermeng alles goed.
Voeg er dan het citroensap, zout en peper naar smaak
toe en laat dat alles een paar minuten sudderen met het
deksel op de tajine/kookpan.

Giet er dan een glas water bij, breng weer aan de kook,
zet het deksel op de tajine/kookpan en laat op zacht
vuur koken totdat het kalkoenvlees zacht en gaar is.

Bereidingswijze

Verwijder alle witte stukjes en draadjes van de clementines
(ze moeten wel heel blijven).
Verhit de boter in een koekenpan en braad daarin in enkele
minuten de clementines rondom goudbruin.

Voeg, wanneer het kalkoenvlees zacht en gaar is, de gebraden
clementines en de honing toe en laat nog 15 minuten met het
deksel op de tajine/kookpan zachtjes doorsudderen.

Bestrooi het gerecht als het klaar is met de fijngehakte verse
koriander en de geroosterde sesamzaadjes.

Dien goed heet op met daarbij Marokkaans brood en salades.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten