Hummekessoep uit Twente

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2012
  • Hummekessoep uit Twente

    Hummekessoep uit Twente

    Hummekessoep uit Twente

Een typisch streekgerecht dat ook wel Humkessoep genoemd wordt. De humkes zijn de snijbonen. Zoals ieder streekrecept zullen hier veel varianten van zijn maar deze heb ik gemaakt en is ons prima bevallen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 liter water
  • 600 gram klapstuk
  • 1 potje witte bonen
  • foelie, tijm, laurier, peperkorrels
  • 100 gram knolselderij in blokjes
  • 4 aardappels in blokjes
  • 1 kleine prei in ringetjes
  • 2 gesnipperde uien
  • 250 gram snijbonen in smalle reepjes
  • 2 of 3 runderbouillonblokjes
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • vers gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 225,75 kcal
Koolhydraten 34,05 g
Eiwitten 10,13 g
Vetten 2,22 g

Bereidingswijze

Bind het klapstuk op met wat keukentouw zodat het niet uit elkaar kookt. Zet het klapstuk op met water, de bouillonblokjes en de kruiden. ( ik heb deze in een kruidenei gedaan). Aan de kook brengen, afschuimen en ongeveer 2 ½ uur zachtjes laten trekken. Na 2 uur de snijbonen en witte bonen toevoegen en laten meekoken. Dan de resterende groenten en aardappelblokjes toevoegen en nog ongeveer een kwartiertje laten meekoken. Verwijder het kruidenei.. Breng de soep op smaak met peper en zout uit de molen en strooi de vers gehakte peterselie erover . Neem het vlees uit de pan, snijd het in plakken.

Bron

Streekgerechten van de lage landen – Leo van Mierlo

Serveertip

Schep de soep in kommen en geef bij het gesneden vlees versgebakken bruinbrood met gezouten roomboter en een plak vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten