Dame blanche taartjes in 10 minuten

  • Frans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-12-2012
  • Dame blanche taartjes in 10 minuten

    Dame blanche taartjes in 10 minuten

    Dame blanche taartjes in 10 minuten

  • Dame blanche taartjes in 10 minuten

    Dame blanche taartjes in 10 minuten

    Dame blanche taartjes in 10 minuten

  • Dame blanche taartjes in 10 minuten

    Dame blanche taartjes in 10 minuten

    Dame blanche taartjes in 10 minuten

Een must voor chocoladeliefhebbers! Geef er een bolletje vanilleijs bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
100 g pure dessertchocolade + 10 blokjes à 5 g., 60 à 70 % cacao3 eieren80 g suiker50 g boter (toevoegen in klontjes)1 eetlepel meel klontje boter en een beetje meel voor de vormpjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinvormpjes, liefst siliconen (ik heb een plaat hiervan in losse vormpjes geknipt) of glazen soufflébakjes (dan dien je de taartjes in de bakjes op)

Voorbereiding

Kan 1 à 2 uur van te voren:Smelt de chocolade au bain marie, voeg de boter toe.Laat een beetje afkoelen.
Klop de eieren met de suiker luchtig. Spatel het meel erdoor en vervolgens de chocolade. Vet de vormpjes in en strooi er wat meel in. (opm: in dit geval ook nodig voor de siliconenvormpjes omdat je de taartjes er meteen uithaalt)

Bereidingswijze

20 minuten voordat je de taartjes wil eten: Warm de oven voor! Belangrijk! 235°C, hete lucht.Schep één derde van de chocolade massa in de vormpjes, leg er per bakje 2 blokjes chocolade in en schep de rest van de chocolademassa erop. Zet de vompjes op een bakblik en schuif ze in de oven. Baktijd: exact 10 minuten!

Bron

Brigitte

Serveertip

Meteen serveren met een bolletje vanilleijs , en voor de liefhebbers een druppeltje advocaat... alsof er een engeltje......

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 12-01-2015

Lijkt me heerlijk en bewaren dus. groet, Sjoukje

Veertje11 avatar
Veertje11 07-03-2014

Lijkt me echt superlekker bedankt voor het recept

ecureuil avatar
ecureuil 17-12-2012

Ik bedoel gewoon meel of bloem. Maar mocht je alleen zelfrijzend bakmeel in huis hebben, dan kan dat in deze hoeveelheid ook geen kwaad hoor.

Lin680 avatar
Lin680 17-12-2012

Even een vraag, die meel, is dat bloem of bakmeel:-(? Ik ga ze zeker maken mmm

arigaud avatar
arigaud 16-12-2012

leuk recept voor mijn franse chambre d`hôtes, ik ga het uitproberen en wie weet staat het komende zomer bij ons op het menu.

DeeJee1972 avatar
DeeJee1972 15-12-2012

Ik ga dit maken met de kerst. Lijkt me zooooooo lekker!!!!

pwiggers avatar
pwiggers 11-12-2012

Bedankt Nelly voor dit leuke recept. Ga ik gauw eens maken. Je hoort natuurlijk van me! Groet, Petra

susan56 avatar
susan56 11-12-2012

Leuk recept, ik zet het in m`n kookboek, bedankt groetjes Susan

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 10-12-2012

Ik voel nu al het engeltje op m`n tong lopen. Groet, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten