Kruidige Farfalle

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Kruidige Farfalle

    Kruidige Farfalle

    Kruidige Farfalle

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram Farfalle
500 gram Broccoli
300 gram Filetlapjes
2 eetlepels Kruidenmix (Italiaans of Toscaans)
2 eetlepels olijfolie
1 potje gegrilde paprika
1 bekertje Creme Fraiche
1 stuks knoflook
2 stuks sjalotjes
1 stuks rode ui
1 doosje verse Bieslook
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd Bieslook, sjalotjes en knoflook klein en meng dit met olie.Zet dit in de koelkast en laat het lekker intrekken. Dit vormt de basis voor het vlees.

Snijd de filetlapjes in reepjes. Kruid het vlees met de kruidenmix en zet ook dit in de koelkast. Zo kan de smaak van de kruiden in het vlees trekken.

Bereidingswijze

Snijd 1 sjalot en knoflook klein en doe hier een beetje olie bij. Doe dit in het water waar de Farfalle in gekookt gaat worden. Bereid de pasta verder zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 8 minuten beetgaar.

Verhit olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 minuten bruin en gaar. Bak de bieslook, de sjalotjes en de knoflook mee.

Doe ondertussen de paprika en de Creme Fraiche in een steelpan en pureer dit met de staafmixer. Voeg een rode ui toe voor een pittiger smaak. Is de saus te zuur doe er dan een scheutje chilisaus bij.

Zet de pan op middelhoog vuur en verwarm de saus 3 minuten tot tegen de kook.

Bron

Allerhande 11-2012 maar met tips van de AH-kok

Serveertip

Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schep de saus en het vlees erop. Lekker met in stukjes gescheurde blaadjes basilicum. Serveer met de Broccoli.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ronald344 avatar
ronald344

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten