New Delhisoep
- Indiaas, Soep
- 20-30 min.
Na deze soep bij restaurant Bazar in Amsterdam te hebben gegeten, ging ik op zoek naar het recept. Ik vond er 1, maar ik heb deze behoorlijk wat aangepast om hem ook daadwerkelijk op die heerlijke soep van Bazar te kunnen laten lijken.
Eet smakelijk!
Ingrediënten 4 personen
1 el olie.2 paprika`s, geel en groen.
1 (klein) blikje tomatenpuree.
2 uitjes. Niet overdreven groot.
3 teentjes knoflook. (minder kan ook.)
Veel kerrie.Komt neer op 3 el.
2 L water.
4 groentenbouillonblokjes.
2 tl kruidenkaas. Bijv. Paturain.
Zout en wat peper.
Een héél klein beetje komijn laat het wat meer Midden-Oosterlijker smaken.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 121,96 kcal |
Koolhydraten | 11,71 g |
Eiwitten | 3,50 g |
Vetten | 5,51 g |
Benodigdheden
Soeppan.Voorbereiding
Uien snipperen en knoflook fijnsnijden/persen.
Paprika in reepjes van ong. 1 cm snijden.
Bereidingswijze
Ui en knoflook fruiten met de olie en een deel van de kerrie in de grote soeppan.
De rest van de kerrie voeg je gaandeweg het maken van de soep al proevende toe. Voeg de paprika toe en laat eventjes meebakken op een laag vuur. Vervolgens voeg je de inhoud van het hele blikje tomatenpuree toe. Voeg nog wat kerrie toe. Doe het water met de bouillonblokjes hierbij en laat het nog een minuut of tien koken.De paprika moet dan zacht zijn. Er valt nu nog wat kerrie toe te voegen. Om het af te maken voeg ik altijd kruidenkaas toe. Dit moet je goed doorroeren om klontjes te voorkomen. Breng hierna op smaak met zout en peper.
Bron
Internet
Serveertip
Indiaas naanbrood lijkt mij hier lekker bij.