Champignonnesoep

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deze simpele champignonnesoep is een recept dat ik heb gekregen van een medevegetariër.
Zij was een vriendin van een vriend van mijn vriend. Jaja. Volgt u het nog?
Wij gingen samen onze vriendjes opzoeken die met een groep vrienden een week vakantie hielden op de camping. In de trein kwam het gesprek op het vegetariër-zijn. Zij was ermee opgegroeid en ik heb er zelf bewust voor gekozen.
Enfin, het liep uit op een uitwisseling van recepten voor vegetarische soepen.
Die avond hebben we deze soep voor de jongens gemaakt. En ze vonden het lekker!

Dit was er dus een die voor herhaling vatbaar was. Inmiddels ook al eens voor m`n vader en broertje gemaakt, en ook zij waren verrast.
En m`n vriend vroeg ook nog weleens om deze specifieke soep te maken.

Een recept om u niet te onthouden dus.
Eet smakelijk!


Zoals gewoonlijk weer gewoon een grote pan waar met vier eters flink van gegeten kan worden en waar u de volgende dag nog van kan nagenieten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olie
2 doosjes champignons.
2 flinke uien.
3 teentjes knoflook. (Minder is mogelijk.)
1 L melk
1 L water
4 groentenbouillonblokjes.(2 per L soep)
Zout en peper

Een beetje verse prei of bosui misstaat niet in dit gereecht.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 214,45 kcal
Koolhydraten 18,44 g
Eiwitten 13,18 g
Vetten 8,73 g
Benodigdheden
Flinke pan.
Eventueel een staafmixer.

Voorbereiding

Snipper de uien, pers of snijdt de knoflook klein en snijdt de champignons in even grote plakjes. Eventueel moeten de champignons nog even schoongemaakt worden.

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook in de grote pan met de olie.
Voeg na de uien glazig geworden zijn de champignons toe. Laat dit op een laag vuur een beetje bakken. Het zal lijken of de champignons een beetje zweten. Voeg nu de melk, het water en de bouillonblokjes toe en laat dit nog een minuut of tien koken. Het is een optie er wat room of (mijn geheime ingrediënt van romige soepen:) kruidenkaas in te doen. Ook kun je proberen de soep wat dikker te maken door er even de staafmixer in te zetten.

Bron

Roos

Serveertip

Lekker met van dat donkere zaadjesbrood voor het winterse effect, of met een salade in de zomer.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

SteesR avatar
SteesR

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten