1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse van mosselen met pijnboompittensaus

Amuse van mosselen met pijnboompittensaus

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-12-2012

Ingrediënten 72 personen


1 kilo mosselen
2 teentjes knoflook
100 gr pijnboompitten
witte peper
mespuntjes suiker
4 el olijfolie
2 1/2 el citroensap
zout
50 gr verse dille
10 gr verse peterselie


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Amuse van mosselen met pijnboompittensaus
Amuse van mosselen met pijnboompittensaus

Weer even iets heel aparts.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mosselen goed afspoelen onder koud stromend water. Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca 5 minuten gaar koken. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. In keukenmachine pijnboompitten tot poeder maken. Knoflook, mespuntjes peper, suiker, 1 el olie en 1 el citroensap toevoegen. Kort pureren tot samenhangend geheel. Verder pureren en intussen rest van olie en rest van citroensap lepelsgewijs toevoegen. Mosselen boven zeeg afgieten en kookvocht opvangen. Mosselen uit schelpen nemen en schelpen halveren. Mosselen terugdoen in halve schelpen, Pijnboompittensaus met ca. 4 a 5 eetlepels mosselvocht pureren tot dik vloeibare saus. Op smaak brengen met zout, peper en duiker. Eventueel meer kookvocht toevoegen. Dille en peterselie fijn knippen. Ca 1/2 el saus over iedere mossel in schelp scheppen. Bestrooien met dille en peterselie.

Bron

Amuses



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top