1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tortelli di Zucca (pompoenravioli met salieboter)

Tortelli di Zucca (pompoenravioli met salieboter)

Door: mowi

  • Italiaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2012

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten verse pasta (4 personen)

500 g "00" bloem (zachte bloem)
5 eieren
snufje zout

Ingrediënten pompoenmengsel (4 personen)

500 g pompoen; ontpit en in stukjes
100 g Parmezaanse kaas + extra om te strooien
1 ei
snufje nootmuskaat
50 g harde bitterkoekjes; fijn gemalen
zout en peper
50 g roomboter
30 blaadjes verse salie


Verder heb je nodig


Pastamachine maakt het wel een stuk makkelijker!

Tortelli di Zucca (pompoenravioli met salieboter)
Tortelli di Zucca (pompoenravioli met salieboter)

Dit is een mooi herfstgerecht. De voortreffelijkste Tortelli di Zucca kun je het beste eten in de omgeving van Mantova en Bologna (Italië). Dit heeft te maken met de kwaliteit van de pompoen uit deze streek. Een alternatief is zelf maken!

Vrienden hebben dit kant en klaar meegenomen uit Italïe. Zo lekker. Echt iets ANDERS. Op Smulweb kon ik het recept niet vinden, maar gelukkig wel elders op het net. (In het Nederlands alleen deze.) Met dank aan deze Michel!

Ontdek meer:

Voorbereiding

In dit recept hebben wij de pasta al gemaakt en minimaal een half uur laten rusten. In de tussentijd maken we het mengsel.

Bereidingswijze

Stap 1.
Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180 graden. Bewerk als eerste de pompoen door deze te ontpitten en in stukje te snijden. Pak een bakplaat en leg daar in eerste instantie bakpapier op. Dit is voor het behoud van je plaat. Leg vervolgens de stukjes pompoen op de bakplaat en dek deze af met aluminium folie. Doe de plaat in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 45 min is de pompoen gaar. Controleer dit 1 of 2 keer tussendoor. Zo weet je zeker dat de je goed zit.

Stap 2.
Nadat je de pompoen uit de oven hebt gehaald doe je het in een stevige (grote) kom en prak je het fijn met een vork totdat er een puree ontstaat. Voeg de Parmezaanse kaas, ei, nootmuskaat en de fijn gemalen bitterkoekje aan dit mengsel toe. Breng het op smaak met peper en zout. Dit mengsel dek je af en leg je te rusten in de koelkast. Dit komt de smaak ten goede.

Stap 3
Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. Met een pastamachine is dit de kleinste stand. Zorg ervoor dat je twee gelijke stukken krijgt door de lap doormidden te snijden. Leg op één van de pastabladen een bolletje pompoenvulling ter grootte van een halve eetlepel. Leg het andere stuk eroverheen en druk met je vingers de lucht rondom de vulling weg. Nadat je klaar bent hiermee snijd je de met pompoen gevulde pastabladen met een raviolisnijder. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken bestrooi je ze met bloem.

Stap 4
Kook de ravioli ongeveer 3 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte van het gebruikte deeg. Smelt ondertussen op een laag vuurtje de boter in een pan. Laat de boter vooral niet bruin worden. Doe er de blaadjes salie bij.
Haal de Tortelli met een schuimspaan uit de pan. Verdeel deze over de borden en giet de gesmolten boter met salie eroverheen. Doe er nog wat geraspte kaas overheen.

Serveertip

EET SMAKELIJK / BUON APPETITO!!!

Vrienden hebben dit kant en klaar meegenomen uit Italïe. Zo lekker. Echt iets ANDERS. Op Smulweb kon ik het recept niet vinden, maar gelukkig wel elders op het net. (In het Nederlands alleen deze.) Met dank aan deze Michel!

Bron

Http://1-michel-recepten.plazilla.com/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top