Vuur en vlam sambal kippenpoten

  • Fusion,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2012
  • Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

  • Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

  • Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

  • Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

  • Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

  • Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

    Vuur en vlam sambal kippenpoten

Koud buiten? Heet van binnen.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenpoten, haal overtollige vet en vel van kip
10 rode pepers, in kleine plakjes gesneden
100 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
1 rode ui, fijn
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 volle t gedroogde oregano
1 volle t gedroogde peterselie
sap van 1/2 citroen (2+1/2 e)
2 t paprikapoeder (gerookt is beter)
1/2 t kardemompoeder
zout (flink wat zout)
zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

1. Kook pepers 5 min. in olijfolie, azijn, rode ui, knoflook, oregano, peterselie, paprikapoeder, kardemom, zout en peper.
2. Laat afkoelen.
3. Maak tot puree in keukenmachine.
4. Meng kip goed met marinade en laat voor 4 uren marineren.
5. Verdeel kippenpoten over een ovenschaal en doen er wat olijfolie over.
6. Bak kip voor 60 min. of tot gaar en goudbruin.
7. Schep regelmatig van de braad saus over kip.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Heerlijk met patat en knoflook mayonaise en een frisse salade.
Het kan ook met kipfilet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

fdegroot755 avatar
fdegroot755 19-03-2018

Zo ga ik het dan maar is proberen,bedankt voor de hulp

ArualB avatar
ArualB 17-03-2018

Beste fdegroot755, ik heb het recept niet gemaakt maar ik lees het zo: alles wat onder bereidingswijze 1 staat (en de pepers zijn dan in plakjes gesneden) doe je in een pan en dat geheel breng je aan de kook. Vervolgens het mengsel af laten koelen en dan pureren. En de citroensap zou ik bij stap 1 toevoegen. Succes.

fdegroot755 avatar
fdegroot755 16-03-2018

Ik heb een vraag aan degene die dit recept al is hebben gemaakt.ik snap wat dingen niet van dit recept,wellicht kunnen jullie me helpen. Moet je die rode peppers echt koken in water en doe je dat voor of na dat je in plakjes hebt gesneden ? verder denk ik te lezen dat je azijn,de kruiden/specerijen,ui,en na koken pepers in de olijfolie moet mikken,klopt dat ? Wat moet je dan nog tot puree omtoveren ? en i.d.d. wat moet je dan nog met die citroensap,dat staat nergens in het stappenplan. Alvast bedankt voor info.

beekmanh avatar
beekmanh 01-03-2014

harry 01-03-2014 Heb het recept al een tijd en staat nu in mijn receptenverzameling. 10 pepers vond ik wat veel, hoewel ik graag pittig eet. Tenminste, in meen dat je de Spaanse pepers (lomboks) bedoelt. Variatie naar wens! Wat doe je overigens met het citroensap? Ik laat wel het vel aan de poot maar verwijder het vet. Met vel blijft malser!

praline1 avatar
praline1 15-03-2013

Het zijn er echt 10? Wow! Daar ga ik iemand heel blij mee maken, dank je wel!

willem37 avatar
willem37 15-03-2013

Hey Deon deze heb ik meegenomen, ziet er goed uit. Groeten Willem.

pwiggers avatar
pwiggers 14-03-2013

Zag ik net dat ik ze al een keer heb meegenomen. Dus....ik vind ze echt lekker!

pwiggers avatar
pwiggers 14-03-2013

Zo Deon, dat lijkt me lekker! Neem ik graag van je mee. Groetjes, Petra

theod12 avatar
theod12 14-02-2013

Hoi Deon,in kookboek geplaatst, lijkt me erg lekker. Wederom bedankt.

Fressnapf avatar
Fressnapf 09-01-2013

Gisterenavond deze kippenpoten gegeten en het was een groot succes. Lekker pittig die kip. Dank Deon!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten