1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. Vuur en vlam sambal kippenpoten

Vuur en vlam sambal kippenpoten

  • Fusion,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2012

Ingrediënten 4 personen


4 kippenpoten, haal overtollige vet en vel van kip
10 rode pepers, in kleine plakjes gesneden
100 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
1 rode ui, fijn
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 volle t gedroogde oregano
1 volle t gedroogde peterselie
sap van 1/2 citroen (2+1/2 e)
2 t paprikapoeder (gerookt is beter)
1/2 t kardemompoeder
zout (flink wat zout)
zwarte peper


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Vuur en vlam sambal kippenpoten
Vuur en vlam sambal kippenpoten
Vuur en vlam sambal kippenpoten
Vuur en vlam sambal kippenpoten
Vuur en vlam sambal kippenpoten

knoflook-rode ui-rode pepers

knoflook-rode ui-rode pepers
Vuur en vlam sambal kippenpoten

marineren

marineren
Vuur en vlam sambal kippenpoten
Vuur en vlam sambal kippenpoten
Vuur en vlam sambal kippenpoten

kan ook met kipfilet

kan ook met kipfilet
Vuur en vlam sambal kippenpoten
Vuur en vlam sambal kippenpoten

Koud buiten? Heet van binnen.
Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook pepers 5 min. in olijfolie, azijn, rode ui, knoflook, oregano, peterselie, paprikapoeder, kardemom, zout en peper.
2. Laat afkoelen.
3. Maak tot puree in keukenmachine.
4. Meng kip goed met marinade en laat voor 4 uren marineren.
5. Verdeel kippenpoten over een ovenschaal en doen er wat olijfolie over.
6. Bak kip voor 60 min. of tot gaar en goudbruin.
7. Schep regelmatig van de braad saus over kip.

Serveertip

Heerlijk met patat en knoflook mayonaise en een frisse salade.
Het kan ook met kipfilet.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (34)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top