Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2012
  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

  • Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

    Licht meergranen brood met noten en zaden

dit is een gezond meergranenbrood met noten en zaden,heel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten
675 ml water(incl.300ml melk) 22 a25gr verse gist- 1,125 bloem (bloem voor meergranen)20gr alpro soya boter- 3soeplepels notenolie - 2soeplepels broodverbeteraar- 15gr zout - 1soeplepel suiker en twee soeplepels stevia- gemalen noten en zaden naar keus,(pecannoten,sesamzaad,lijnzaad,haverzemelen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
broodbakblik

Voorbereiding

noten malen of in kleine stukjes plat slaan met deegrol.
alle ingridiënten afwegen en klaar zetten

Bereidingswijze

je maakt je deeg zoals je basisdeeg maakt voor je brood.je noten en zaden toevoegen en lang kneden 30`lang met de mengmachine en met de hand. ik verdeel het deeg in twee ongeveer een 950gr elk.
Het deeg mag niet te droog zijn,best een klein beetje meer vocht toevoegen omdat deze noten en haverzemelen het deeg wat droger maken
Nu de eerste rijzing van een half uurtje ,max 3kwartier onder een handdoek,dan de lucht eruit duwen,nogmaals kneden en in je ingevette bakvorm leggen,wat nat spuiten en nog wat zaden bovenop strooien.Nu laten rijzen gedurende minimum een uur of iets meer onder een handdoek tot het deeg goed verdubbeld is.Bakken in je oven op 200°warme lucht met een waterschaal in je oven.op de laatste minuut goed je brood nat spuiten om een mooi glanzend korstje te bekomen.
Laat afkoelen op een rooster

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten