Moelleux met roomijs en frambozen
- Internationaal,
- 20-30 min.
Heerlijk chocolade cakejes.
Ingrediënten 6 personen
200 g pure chocola, in stukjes; 150 g boter; 150 g suiker; 4 eieren; 80 g bloem, gezeefd; 0,5 liter roomijs; 200 g frambozenBenodigdheden
6 cupcake bakvormpjes, ingevette soufflebakjes of ingevette ovenvaste kopjesVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Bereidingswijze
Smelt de chocolade met de boter in de magnetron op 400 watt of au bain marie. Klop de eieren met de suiker tot een lichte luchtige massa. Schep de bloem erdoor. Voeg al roerend het chocolademengsel toe. Verdeel het beslag over de vormpjes of bakjes. Zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Laat ze 5 minuten rusten. Haal ze uit de vormpjes en serveer met een bol ijs en de frambozen.
Bron
Boodschappen