Turkse linzensoep

  • Turks, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-12-2012
  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

Deze linzensoep zal niet precies volgens het originele Turkse recept zijn, maar ach, onwijs lekker is -ie wel.
Dit recept komt van Chickslovefood.com, een no nonsense foodblog met restaurantrecensies, recepten en andere foodfun.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 200 gram rode linzen
- een kwart rood pepertje, heel fijn gesneden
- vijf tenen knoflook, fijn gesneden
- een grote ui, gesnipperd
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 groente- of kruidenbouillonblokje (voor een halve liter)
- 3 theelepels gemalen komijnzaad
- een flinke klont roomboter
- twee eetlepels uitgelekte tomatenblokjes (uit blik). In het originele recept hoort een eetlepel tomatenpuree of paprikapuree, dat kan ook.
- dikke Griekse of Turkse yoghurt
- olijfolie om in te bakken
- wat extra paprikapoeder ter garnering
- zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, mes, snijplank, lepel, staafmixer

Bereidingswijze

- Bak de gesnipperde ui in een grote soeppan totdat deze glazig en bruinig wordt.
- Doe het pepertje en de knoflook erbij en bak een minuutje mee.
- Doe nu zo`n 3 volle mokken water uit de waterkoker bij de ui, peper en knoflook.
- Breng zachtjes aan de kook en voeg het bouillonblokje, wat zout, de paprikapoeder en de linzen toe.
- Laat drie kwartier doorkoken.
- Smelt in de laatste minuten in een apart pannetje de roomboter en bak hierin het gemalen komijnzaad totdat het begint te ruiken.
- Voeg dan de tomatenblokjes toe, roer door en voeg bij je soep.
- Haal de soeppan van het vuur en pureer er met een staafmixer een gladde massa van. - Proef! Misschien nog wat zout? Zwarte peper? Vind je de soep te dik, dan voeg je nog wat water toe.

Bron

http://chickslovefood.com

Serveertip

Schep in mooie kommen en serveer met twee eetlepels yoghurt per kom, waarop je nog wat paprikapoeder strooit.

Onwijs lekker en megavullend! Een kom soep is voldoende als maaltijd. Met bijvoorbeeld wat brood en een salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 04-03-2015

Ik ga hem binnenkort maken, bedankt! Groetjes, Adeline

boris001 avatar
boris001 23-11-2013

Hallo, Innepin. Lekker hoor ! Ik heb er alleen wat minder knoflook in gedaan. Bedankt voor dit recept.

doetel avatar
doetel 17-11-2013

Inderdaad heell lekker! Had geen komijnzaad in huis maar wel ras el hanout, ook lekker ! En als topping verse koriander...

MartijnBouwmans avatar
MartijnBouwmans 14-05-2013

Gisteren gemaakt.. smaakt TOP!

Shrach avatar
Shrach 24-01-2013

Inderdaad heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten