cranberrie dadel noten cake

  • Wereld,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2012

heerlijke cake, de kenarinoten kunnen vervangen worden door pecan of walnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Ingrediënten:
1 dl kokend water
100 gram dadels, ontpit, in reepjes
100 gram cranberries of cranberriecompote
1 zakje bakpoeder, gezeefd
40 gram boter op kamertemperatuur
100 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram speltmeel
175 gram bloem, gezeefd
2 eieren
100 gram kenari
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm

Voorbereiding

Meng de dadels, cranberries en het bakpoeder. Voeg de boter en 1 deciliter kokend water toe. Roer goed om en laat ongeveer 20 minuten staan.

Verwarm de oven voor of 180 graden (heteluchtoven 165 graden). Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Meng in een andere kom de suiker, vanillesuiker, het meel en de bloem. Roer de eieren erdoor.

Voeg dan het cranberry-mengsel toe. Voeg de noten toe.
Roer het beslag goed om en schep het in de cakevorm.

Bereidingswijze

Bak de koek in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten bruin en gaar (een erin gestoken satéprikker komt er dan schoon uit.
10 minuten in het bakblik laten rusten. Stort de koek dan voorzichtig op een rooster en laat hem afkoelen.

Bron

beetje aangepast aan het recept cranberrie-dadelkoek van dekeukenvanjohanna.blogspot.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten