Gepofte aardappelen met gebakken champignons

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2012
  • Gepofte aardappelen met gebakken champignons

    Gepofte aardappelen met gebakken champignons

    Gepofte aardappelen met gebakken champignons

Hoort bij de Uiensoep met salie en kaaswafeltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 vastkokende aardappelen bio van ca. 150 g − 4 eetlepels olijfolie bio − 1 ui bio, gesnipperd − 1 teen knoflook bio, fijngehakt − 500 g kastanjechampignons of gewone champignons − sap van ½ citroen − 2 eetlepels gedroogde oregano, bio − 200 g jongbelegen kaas bio, grof geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon onder stromend water, dep ze droog en wrijf ze in met olijfolie. Leg de aardappelen op een stuk bakpapier (naar keuze) op de bakplaat en schuif ze in de oven. Schakel de oven in op 220 ˚C en pof de aardappelen in 50-60 minuten knapperig bruin en gaar. Verwarm de resterende olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend op hoog vuur bruin. Sprenkel het citroensap erover en laat al het vocht verdampen. Roer de oregano erdoor en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Neem de gepofte aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte in. Zet ze naast elkaar in een grote braadslede en duw de aardappelen iets open. Schep het champignonmengsel in en rond de aardappelen en strooi de kaas erover. Schuif de braadslede in de oven en laat de kaas in 6-8 minuten smelten. Serveer de aardappelen met champignons op warme borden. Lekker met een gemengde salade.

Bron

www.lekkerdoen.nl

Serveertip

Per persoon: 2330 kJ/ 555 kcal, 21 g eiwit, 26 g vet waarvan 12 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten