Oudhollandse stamppot koolraap, spek, gebakken uien, room

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2012
  • Oudhollandse stamppot koolraap, spek, gebakken uien, room

    Oudhollandse stamppot koolraap, spek, gebakken uien, room

    Oudhollandse stamppot koolraap, spek, gebakken uien, room

Weer eens wat geëxperimenteerd met koolraap.
We vonden dit een erg lekkere stamppot. Hartig en romig tegelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
750 gram kruimig kokende aardappelen
plm. 500 gram koolraap
2 flinke uien
250 gram mager gerookt spek
1 eetlepel boter of olie
in reepjes
1 flinke eetlepel stroop of honing
125 ml zure room
2 theelepels tijm
zout, peper,
nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Aardappelstamper
grote pan
koekenpan

Bereidingswijze

Groenten schoonmaken en in reepjes of blokjes snijden.
Aardappelen schillen en in kleine stukken snijden.
Uien schoonmaken en in niet te smalle ringen snijden.
Olie of boter in de koekenpan verhitten. Spek hierin op niet al te hoog vuur knapperig bakken. Gesneden uien toevoegen en rustig meebakken tot lichtbruin.Aardappelen samen met de koolraap plm. 20 minuten koken in niet teveel water met zout. Afgieten en even droogstomen. Zure room toevoegen en er een grove stamppot van maken met de pureestamper. Op smaak maken met stroop of honing, peper, zout en nootmuskaat. Grootste deel van het spek en de gebakken uien door de stamppot roeren. Rest van de spek en uien op het bord over de stamppot verdelen.

Serveertip

Wij hebben er verder geen vlees bij gegeten, maar een karbonade of gehaktbal smaakt hier prima bij.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 31-01-2017

Wat leuk. Eet smakelijk !

dobro_chout avatar
dobro_chout 31-01-2017

Deze gaan we vandaag zeker proberen !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten