1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Oudhollandse stamppot koolraap, spek, gebakken uien, room

Oudhollandse stamppot koolraap, spek, gebakken uien, room

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2012

Ingrediënten 2 personen


750 gram kruimig kokende aardappelen
plm. 500 gram koolraap
2 flinke uien
250 gram mager gerookt spek
1 eetlepel boter of olie
in reepjes
1 flinke eetlepel stroop of honing
125 ml zure room
2 theelepels tijm
zout, peper,
nootmuskaat


Verder heb je nodig


Aardappelstamper
grote pan
koekenpan

Lekker stamppotje koolraap!

Heerlijk met gebakken uien en spekreepjes

Heerlijk met gebakken uien en spekreepjes

Weer eens wat geëxperimenteerd met koolraap.
We vonden dit een erg lekkere stamppot. Hartig en romig tegelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Groenten schoonmaken en in reepjes of blokjes snijden.
Aardappelen schillen en in kleine stukken snijden.
Uien schoonmaken en in niet te smalle ringen snijden.
Olie of boter in de koekenpan verhitten. Spek hierin op niet al te hoog vuur knapperig bakken. Gesneden uien toevoegen en rustig meebakken tot lichtbruin.Aardappelen samen met de koolraap plm. 20 minuten koken in niet teveel water met zout. Afgieten en even droogstomen. Zure room toevoegen en er een grove stamppot van maken met de pureestamper. Op smaak maken met stroop of honing, peper, zout en nootmuskaat. Grootste deel van het spek en de gebakken uien door de stamppot roeren. Rest van de spek en uien op het bord over de stamppot verdelen.

Tags, , , ,

Serveertip

Wij hebben er verder geen vlees bij gegeten, maar een karbonade of gehaktbal smaakt hier prima bij.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top