1. Home
  2. Recepten
  3. Chutney
  4. Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney

Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2012

Ingrediënten 4 personen


500 gr gesneden boerenkool, 1 kg kruimige aardappelen, 1 rookworst,1 el mosterd, 2 el azijn,zeezout naar smaak, zwarte peper uit de molen,4 speklapjes,olie.
voor de pompoen chutney; 2 uien, een halve pompoen, zeezout naar smaak, 1 cm verse gemberwortel, 2 el walnotenolie, 1 tl koenjit, sap van 1 limoen, 2 anijsblokjes ( of anijszaad)1 tl kaneel, 1 el honing.


Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney

pompoenchutney

pompoenchutney
Boerenkoolstamp met mosterd speklapjes en pompoen chutney

boerenkoolstamp met mosterd speklapjes

boerenkoolstamp met mosterd speklapjes

Ik heb nog geen boerenkoolstamppot gemaakt, dus dat stond op mijn dagmenu. Had nog een pompoen liggen en dacht dat de kleuren schakering van groen en oranje tot zijn recht komt. Ook de smaak was heerlijk. De mosterd speklapjes had ik al vaker gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen.De speklapjes in 2 stukken snijden, met zeezout en zwarte peper bestrooien, met mosterd insmeren en door aardappelmeel halen.Uien snijden, gemberwortel fijn snijden.De pompoen schillen, het sponzige verwijderen met een lepel en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Aardappelen met bodem water en zout 10 minuten laten koken, dan pas de boerenkool erbij doen en nog 10 minuten laten koken. Stampen, mosterd en azijn erdoor.De speklapjes in olie bakken totdat ze knapperig zijn. De rookworst in heet water laten garen. De pompoenchutney ; uien met gemberwortel en de pompoenblokes in walnotenolie smoren, de koenjit, zeezout, limoensap, anijsblokjes, kaneel toevoegen en 10 minuten mee smoren. De honing op het laatst erbij doen zodat het gaat caramelliseren.De rookworst in plakjes snijden.

Serveertip

Alles mooi over bord verdelen en smullen maar.
De pompoenchutney kun je natuurlijk ook bij andere gerechten serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foekje1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top