Stevig Winterpotje

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2012

Lekkere stevige kost die je nodig hebt in deze tijd van het jaar, zeker op dagen als deze met veel sneeuw en wind!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr boter
300 gr hamlappen (in blokjes van ca 2x2cm)
150 gr gerookte spekblokjes
1 grote ui (grof gesnipperd)
1 winterwortel (in plakjes van ca 2cm)
300 gr spruitjes (schoongemaakt)
200 gr champignons (in plakjes)
400 gr krielaardappeltjes
ca 15 walnoten (grof gehakt)
1 runderbouillontablet
1/2 zakje peterselie (fijngesneden)
2,5 dl creme fraiche
(versgemalen) peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Kook de spruitjes, wortel en krieltjes 5 minuutjes voor, laat alles goed uitlekken.

Bereidingswijze

Bak de blokjes vlees rondom bruin aan en doe er de spekjes bij, bak die ook even mee. Voeg de ui en wortel toe, bak even mee en voeg 2 dl water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten stoven met het deksel op de pan. Doe er de champignons, krieltjes en walnoten bij en laat weer een tiental minuten stoven, roer alles een keer goed om, voeg eventueel wat water toe. Roer de peterselie en creme fraiche goed door elkaar en voeg toe aan het vleesmengsel en laat nog eens een minuut of 10 stoven. Maak het dan af op smaak met peper en zout en dan direct serveren!

Bron

Monique Ottenbros

Serveertip

Een heel complete schotel, hier hoeft eigenlijk niks bij. Gewoon lekker zo!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten