Speculaascrème
- Internationaal,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-12-2012
Ingrediënten 4 personen
* 100 gr speculoos(speculaaspasta)* 250 gr mascarpone
* 2 eieren
* 15-20 speculaasjes
* 5 eetl amaretto
* 100 gr suiker
Voorbereiding
Doe de speculaaspasta in een mengkom en plaats deze 30 seconden in de magnetron.
Bereidingswijze
Voeg de eierdooiers en de suiker toe en meng dit.
Voeg de mascarpone toe en klop alles luchtig op. Voeg de Amaretto toe en meng dit.
Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel deze voorzichtig onder het kaasmengsel om het zo luchtig mogelijk te houden.
Maak de koekjes fijn. Dit kan met een keukenmachine of met een deegrol.
Doe 1/3 van de fijn gemaakte koekjes in 4 glazen of dessertkommetjes. Verdeel de helft van de mascarponecrème hierover en bedek opnieuw met 1/3 van de koekjes. Verdeel de andere helft mascarponecrème over de kommetjes en werk de bovenkant af met de overige koekjes.
Bron
internet
Serveertip
in een glas dan zie je de laagjes mooi
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties