Speculaascrème

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-12-2012
  • Speculaascrème

    Speculaascrème

    Speculaascrème

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 100 gr speculoos(speculaaspasta)
* 250 gr mascarpone
* 2 eieren
* 15-20 speculaasjes
* 5 eetl amaretto
* 100 gr suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de speculaaspasta in een mengkom en plaats deze 30 seconden in de magnetron.

Bereidingswijze

Voeg de eierdooiers en de suiker toe en meng dit.
Voeg de mascarpone toe en klop alles luchtig op. Voeg de Amaretto toe en meng dit.
Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel deze voorzichtig onder het kaasmengsel om het zo luchtig mogelijk te houden.
Maak de koekjes fijn. Dit kan met een keukenmachine of met een deegrol.
Doe 1/3 van de fijn gemaakte koekjes in 4 glazen of dessertkommetjes. Verdeel de helft van de mascarponecrème hierover en bedek opnieuw met 1/3 van de koekjes. Verdeel de andere helft mascarponecrème over de kommetjes en werk de bovenkant af met de overige koekjes.

Bron

internet

Serveertip

in een glas dan zie je de laagjes mooi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten