Filet Wellington Excellent

  • 30-60 min.
  • Filet Wellington Excellent

    Filet Wellington Excellent

    Filet Wellington Excellent

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden:Voor 4 porties:

1 rol Vers Bladerdeeg 270 g
500 g ossehaas (runder biefstuk)
2 eetlepels olie
250 g champignons, fijn gehakt
3 sjalotjes, gesneden
3 groene koolbladeren, geblancheerd
2 eetlepels peterselie, gehakt
Zout, witte peper
1 ei om het gerecht te bestrijken
Voor de saus:
¼ l rundvleesbouillon
1 sjalotje, fijn gehakt
koude roomboter
2 cl Madeira
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding:
Voorbereidingstijd: ca. 35 minBaktijd: Boven-/Onderverwarming: 210° C, ca. 10 min. en vervolgens 20-30 min op 170° C Heteluchtoven: 200° C1.Verwarm de oven voor op 210° C
2.Haal het bladerdeeg 10 min voorbereiding uit de koelkast
3.Verhit de olie in de pan en fruit de sjalotjes
4.Champignons toevoegen en zo lang stoven, tot er in de pan geen vocht meer is
5.Breng op smaak met gehakte peterselie, zout en peper
6.Wrijf de ossehaas in met zout en peper
7.Zet hem aan in een pan met hete olie. Bak hem aan alle zijden mooi dicht
8.Haal het vlees uit de pan en laat het volledig afkoelen
9.Rol het bladerdeeg af
10.Leg de koolbladeren op het deeg
11.Verdeel het ui en champignon mengsel gelijkmatig over het deeg
12.Leg de afgekoelde ossenhaas op het deeg en rol het geheel strak op
13.Sluit de uiteinden goed af en bestrijk het deeg met losgeklopt ei
14.Bak de ossenhaas ongeveer 10 minuten op hoge temperatuur. Breng vervolgens de temperatuur terug naar 170° C en in 20 – 30 minuten
15.Dek het af met aluminiumfolie en laat het afkoelen voor ongeveer 10 minunten
16.Voor de saus: sjalotjes fruiten in de jus van de ossehaas. Met de Madeira afblussen, de rundvleesboullion toevoegen en laten inkoken. Tot slot ijskoude boter er door roeren en niet meer laten koken!

Bron

www.tantefanny.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kookliefhebber1 avatar
kookliefhebber1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten