Kip in bladerdeeg

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram kip
500 ml sinaasappelsap
500 ml rundvleesbouillon
handvol oregano
1 blokje feta (Dodoni of andere echte)
geraspte kaas
1 ui
evt knoflook
6 blaadjes bladerdeeg
ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

bladerdeeg laten ontdooien

Bereidingswijze

De kip opbakken, samen met een uitje en eventueel knoflook. Wanneer het gebakken is, het sap, de bouillon,de oregano en de feta toevoegen en zachtjes laten sudderen tot het meeste vocht weg is weggetrokken.

Als dit gebeurt is, leg je 3 bladerdeeg naast elkaar, en schep je het mengsel daarop. Vervolgens met de rest van het bladerdeeg een dakje vormen, en vervolgens met het ei dicht ``plakken`` . Met het ei over het bladerdeeg en de geraspte kaas er over heen doen.

Afbakken in de oven op 180 graden, ongeveer 3 kwartier

Serveertip

Ook koud nog erg lekker!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten