Ingepakt en lekker kruidig varkenshaasje

  • Nederlands,
  • 30-60 min.

Een heel lekker mals en pittig gekruid varkenshaasje uit de oven, weer eens iets anders! Gisteren gemaakt, en dit gaat bij ons zeker vaker op tafel komen weet ik nu al!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 varkenshaasjes (gehalveerd)
(versgemalen) peper en zout
25 gr boter
2 rollen vers bladerdeeg (Tante Fanny, koeling)
200 gr gerookt spek (in plakjes) of plakjes Zeeuws spek
2 el rode pesto
1 Spaanse peper (heel fijngesneden)
1 ui (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
2 eieren (losgeklopt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel + stamper, koekenpan, ovenschaal (ingevet of bakken op het bakpapier van het bladerdeeg)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 210grC.
Kruid de varkenshaasjes met peper en zout en bak ze rondom bruin in de boter en haal uit de pan.
Maak in de vijzel een pasta van de pesto, peper, ui, knoflook, paprika en kerriepoeder. Rol de rol(len) bladerdeeg uit, leg de plakjes spek alvast langs elkaar klaar.

Bereidingswijze

Bestrijk de spekplakjes met de kruidenpasta en omwikkel de varkenshaasjes er mee. Gebruik voor ieder varkenshaasje zoveel bladerdeeg zodat het mooi verpakt is, smeer het bladerdeeg in met het ei en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Zet een kwartiertje in het midden van de oven en laat mooi goudbruin en gaar bakken. Haal ze er dan uit, laat een minuutje rusten en dan is het gewoon lekker smullen!!

Bron

Jan Linders, maar aangepast

Serveertip

Een lekkere frisse pastasalade met tomaat en mozzarella smaakt hier heel goed bij!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Doorsturen

Home Recepten