1. Home
  2. Recepten
  3. Vis keuken
  4. Garnalencocktail
  5. Lekkere feestelijke, pittige, garnalencocktail (kerst)

Lekkere feestelijke, pittige, garnalencocktail (kerst)

  • Vis,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-12-2012

Ingrediënten 4 personen


250 gr. Groenlandse garnalen (diepvries)
3 el koriander (gehak)
1 flinke trostomaat (in blokjes)
3 el groene olijfjes (gehalveerd)
1 vers groen pepertje (fijngehakt en zonder zaad)
2 el sinaasappelsap (vers)
1 ½ el limoensap (vers)
½ kopje Heinz ketchup
½ t tabasco
½ t worchestersaus
IJsbergslablaadjes of rucola
Peper
Zeezout


Verder heb je nodig


2 schaaltjes

Lekkere pittige garnalencocktail

uit eigen keuken, anders dan anders

uit eigen keuken, anders dan anders

Nu eens de garnalencocktail anders in plaats van de traditionele, kies dan deze eens. Hij zit er niet alleen leuk en feestelijk uit, maar hij is ook erg lekker voor de mensen die van ietwat pittig houden. Met deze cocktail kun je dus scoren met bijvoorbeeld de feestdagen want dit lekkere bordje vertegenwoordigt een hoop smaken. Ik heb gekozen voor Groenlandse garnalen (Diepvries) want die zijn nog te betalen. Hollandse Garnalen hebben iets meer smaak, maar de prijzen voor een onsje gepeld reizen momenteel echt de pan uit. Van deze garnalen is de smaak goed en is de prijs goed. Onder meer te krijgen bij een visspecialist, Hocras, Sligro of de Lidl. Neem nooit zoetwater garnalen want die smaken niet en kunnen sommige mensen allergisch voor zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de garnalen ontdooien en op kamertemperatuur komen. Ze zijn al gekookt dus mooi roze. Neem een schaaltje of bakje, doe de garnalen er in en meng met de koriander, de olijfen, tomatenblokjes en het gesnipperde pepertje. Maak in een ander schaaltje het sausje door de ketchup te mengen met de tabasco, worchestersaus, limoen- en sinaasappelsap. Meng nu het sausje of een deel er van met de garnalen (de inhoud van het andere schaaltje). Eventueel nog wat hoger op smaak brengen met peper en zeezout. Verdeel over 4 borden op enkele blaadjes sla of rucola als ondergrond. Kan gelijk worden geserveerd, maar kan ook even enkele uren in de koelkast blijven staan. Doe dan wel plastic folie over de bordjes. Eet smakelijk !

Serveertip

Neem er toast met roomboter bij en je kan dit ook als amuse serveren in glaasjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top