Mosselen in gember, soja en oestersaus

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2012
  • Mosselen in gember, soja en oestersaus

    Mosselen in gember, soja en oestersaus

    Mosselen in gember, soja en oestersaus

Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Ze zitten vol eiwitten, vitamines, sporenelementen en mineralen. Dit is vreselijk lekker, heeft veel smaak, is snel klaar en ruikt ook heerlijk. Als je een keer mosselen wilt eten, maar dan op Aziatische wijze is dit het goede recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 kg mosselen p.p.
1 stengel bleekselderij (in ringen)
2 el verse gember (fijn)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 – 1 ½ el olijfolie of wokolie
1 kopje kippenbouillon
2 t sojasaus
1 el oestersaus
2 el vers gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan met deksel

Bereidingswijze

Neem een pan met deksel, doe er olie in en verwarm. Voeg de selderij, knoflook en gember toe en roerbak dit mengsel in ongeveer 4 minuten glazig. Voeg nu de sojasaus, oestersaus en kippenbouillon toe. Verwarm en ruikt nu heel lekker. Voeg dan de mosselen toe (open mosselen weggooien) en kook ze in ongeveer 5 minuten gaar totdat ze allemaal openstaan. Doe ze dan over in een schaal, beetje van de saus er over en afgarneren met de verse peterselie. Dit is echt vreselijk lekker. Hoeveelheden zijn per persoon. Voor 2 personen verdubbel je ze. Eet smakelijk !

Serveertip

Lekker met stokbrood of frietjes.

Laatste reacties

naus_marijke avatar
naus_marijke 07-12-2012

Mmmm, lijkt mij heerlijk met die gember erbij en ik ga het dan ook zeker maken! Dank je wel voor het recept. Groetjes, Marijke

susan56 avatar
susan56 06-12-2012

Lekker Alex, zo eten we ze de volgende keer, groetjes Susan

Fressnapf avatar
Fressnapf 06-12-2012

Absoluut geen zout gebruiken hoor Deon, die Sojasaus is zout genoeg en mosselen zijn al zilt van zichzelf. Daarom heb je maar heel weinig van deze sojasaus nodig. Anders is het uit balans en krijg je dorst. :)

deonart avatar
deonart 06-12-2012

goed Alex, jij bedoeld lichte sojasaus neem ik aan, die is zouter dan de donker sojasaus. Vandaar dat jij verder geen zout gebruiken (zout=mosselen is wat zout/kippenbouillon/sojasaus)

Fressnapf avatar
Fressnapf 06-12-2012

Japanse sojasaus Deon, klein flesje van AH Excellent. Erg lekker. Met de chinese sojasaus van de toko is ook lekker, maar die is op.

deonart avatar
deonart 06-12-2012

gaan het een keer maken.. (welke sojasaus gebruik jij?)

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 06-12-2012

goed idee Alex. Doen we volgende mossel-keer, binnenkort dus. Groetjes, Roger.

ger1958 avatar
ger1958 06-12-2012

Mooi recept Alex, ik neem het graag mee !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten